Menu
Przepisy / Halloween

Faszerowana papryka na Halloween

Faszerowana papryka to straszne jedzenie na Halloween. Jak zrobić paprykę faszerowaną na Halloween? Poznaj prosty przepis na halloweenową faszerowaną paprykę!

Faszerowana papryka to pomysł na straszne jedzenie na Halloween.
Mięso z indyka to bardzo wartościowe źródło białka, witamin i składników mineralnych.
Połączenie pieczonej papryki z delikatnym mięsem indyka i serem jest naprawdę pyszne.
Jak zrobić faszerowaną paprykę na Halloween? Poznaj prosty przepis na halloweenową paprykę faszerowaną mięsem!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 30 min
Kalorie: 299
Białko: 34 g
Węglowodany: 13 g
Tłuszcze: 13 g

Składniki na 1 porcję faszerowanej papryki na Halloween:

  • Papryka 1 duża sztuka (200 g)
  • Mięso mielone z indyka 1/4 opakowania (100 g)
  • Ser żółty o zawartości tłuszczu 17-18% 1 kawałek lub 3 plastry (30 g)
  • Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g)
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie faszerowanej papryki na Halloween:

  1. Na patelni rozgrzej oliwę. Po chwili wrzuć mięso.  Smaż na umiarkowanym ogniu, co chwilę mieszając. W tym czasie przygotuj pozostałe składniki. 
  2. Paprykę umyj w zimnej wodzie i dokładnie osusz. Ostrym nożem odetnij górę papryki z ogonkiem. Oczyść dłońmi środek papryki z gniazda nasiennego oraz włókien. Następnie wytnij oczy, nos i usta (jak w klasycznej halloweenowej dyni).
  3. Ser zetrzyj na tarce o średniej oczkach lub drobno pokrój. 
  4. Patelnię zdejmij z ognia, gdy mięso przestanie być surowe, czyli po około 5-10 min. Dodaj około 2/3 sera i dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj. 
  5. Przygotowaną paprykę napełnij farszem.
  6. Napełnioną paprykę (z kapelusikiem) umieść w małym naczyniu do zapiekania. Do naczynia wlej odrobinę wody, która będzie odparowywała na początku pieczenia i w ten sposób papryka nie przyklei się do dna (wystarczy kilka łyżek wody). W ten sposób przygotowaną paprykę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piecz przez około 15-20 min. Uważaj, aby zbyt mocno nie przypalić papryki od góry- w razie potrzeby zmniejsz temperaturę pieczenia. 
  7. Po upływie wskazanego czasu, ostrożnie zdejmij kapelusz papryki i posyp farsz resztą sera. Wstaw ponownie do piekarnika na parę minut.
  8. Paprykę wyciągnij od razu, gdy ser się rozpuści. 
  9. Po wyjęciu naczynia z papryką odłóż kapelusz na górę papryki. 

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: faszerowane papryki na halloween, papryka faszerowana na halloween, faszerowane papryki na halloween przepis, jedzenie na halloween przepisy, łatwe jedzenie na halloween, straszne jedzenie na halloween przepisy, jak zrobić jedzenie na halloween, jedzenie na imprezę halloween, jedzenie na halloween dla dzieci, halloweenowe jedzenie przepis, halloween jedzenie przepisy, impreza halloween jedzenie, przepisy na halloween dla dzieci

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena

Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 8 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze