Menu
Przepisy / Obiad / Kolacja

Ketchupowa karkówka

Ketchupowa karkówka to szybki fit obiad z wieprzowiny. Jak zrobić karkówkę w ketchupie z patelni? Poznaj prosty przepis na karkówkę w marynacie ketchupowej!

Ketchupowa karkówka to niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu pomysł na karkówkę.
Wieprzowina to od lat bardzo popularne mięso. Poza walorami smakowymi ma również wysoką wartość odżywczą.
Karkówka jest częścią półtuszy wieprzowej, otrzymywanej za pomocą cięć z jej odcinka szyjnego. Karkówka wieprzowa to niezwykle uniwersalny wyrób z którego można przygotować wiele różnych posiłków.
Karkówka w ketchupie świetnie smakuje sama lub z różnymi dodatkami np. sałatkami, gotowanymi ziemniakami czy frytkami.
Jak zrobić karkówkę z ketchupem? Poznaj prosty przepis na karkówkę w marynacie ketchupowej!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 15 min + czas marynowania
Kalorie: 383
Białko: 28 g
Węglowodany: 2 g
Tłuszcze: 29 g

Składniki na 1 porcję ketchupowej karkówki:

  • Karkówka wieprzowa 1 średni lub 2 małe steki (140 g)
  • Ketchup 1 łyżka (100 g)
  • Masło klarowane 1 łyżeczka (5 g)
  • Sól
  • Pieprz
  • Chili

Przygotowanie ketchupowej karkówki:

  1. Mięso oczyść, osusz i połóż na talerz. Rozgnieć i rozpłaszcz dłońmi. 
  2. Dopraw do smaku chili i pieprzem. Dokładnie wklep przyprawy w mięso. 
  3. Przełóż na drugą stronę i równomiernie posmaruj ketchupem. 
  4. Przykryj i odstaw do lodówki na minimum 30 min, a najlepiej na kilka godzin (możesz pominąć marynowanie, ale smak będzie mniej intensywny).
  5. Następnie rozgrzej masło na patelni. Włóż na patelnię mięso. Smaż do zarumienienia z dwóch stron oraz prawidłowego wysmażenia w środku, czyli po około 3-7 min (w zależności od grubości kawałka- w przypadku braku pewności delikatnie nakrój mięso aby sprawdzić, czy nie jest surowe w środku). 
  6. Przełóż na talerz i opcjonalnie dopraw szczyptą soli.

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: karkówka keczupowa przepis, przepis na karkówkę w plastrach, jak zrobić karkówkę w keczupie, jak zrobić keczupową karkówkę z patelni, przepisy z karkówki, karkówka w keczupie przepis, karkówka w ketchupie przepis, jak zrobić karkówkę w ketchupie, jak przyrządzić karkówkę w keczupie, karkówka z ketchupem, karkówka keczup, karkówka w marynacie z ketchupu, karkówka w marynacie keczupowej

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena

Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 3 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze