Menu
Przepisy / Obiad / Kolacja

Pizza z chleba tostowego

Pizza z chleba tostowego to pyszne i bardzo proste danie z chleba tostowego. Jak zrobić pizzę z chleba? Poznaj prosty przepis na pizzę z chleba tostowego!

Pizza z chleba tostowego to bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie, inspirowane najpopularniejszym posiłkiem na świecie.
Chleb tostowy może nie cieszy się mianem zbyt „zdrowego”, ale w trosce o zdrowie i zadbaną sylwetkę wcale nie musimy z niego rezygnować. Podobnie jak w przypadku wielu innych produktów tego typu, problemem może być sposób ich przygotowania i wykorzystane dodatki oraz przede wszystkim ich ilość.
Ser żółty to bogate źródło białka oraz wielu witamin i makroelementów m.in.: witaminy A, witamin z grupy B, witaminy C, witaminy D, witaminy K, magnezu, potasu, wapnia, fosforu czy jodu.
Jeśli lubisz proste i szybkie przepisy na pizzę z patelni– sprawdź przepis na pizzę z patelni bez drożdży.
Jak zrobić pizzę z chleba tostowego? Poznaj prosty przepis na pizzę chlebową!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 12 min
Kalorie: 438
Białko: 17 g
Węglowodany: 59 g
Tłuszcze: 15 g

Składniki na 1 porcję pizzy z chleba tostowego:

  • Chleb tostowy 4 kromki (100 g)
  • Ser żółty 1 kawałek lub 2 plastry (30 g)
  • Koncentrat pomidorowy 1 łyżka (30 g)
  • Oliwa 1 łyżeczka (5 g)
  • Oregano
  • Woda

Przygotowanie pizzy z chleba tostowego:

  1. Ser zetrzyj lub drobno pokrój.
  2. Chleb rozdrobnij, ugnieć i umieść w miseczce.
  3. Dodaj odrobinę wody (około 10-30 g). Ugniataj i wyrabiaj przez około 5 min, aż do otrzymania jednolitej oraz lekko klejącej konsystencji. 
  4. Masę uformuj w kulkę, a następnie w płaski placek o średnicy przybliżonej do średnicy patelni w której przygotujesz pizzę (dla ułatwienia placek możesz uformować do końca dopiero na patelni). 
  5. Rozgrzej nieprzywierającą patelnię na umiarkowanym ogniu. Równomiernie rozprowadź na patelni oliwę. Po chwili włóż placek i smaż do zarumienienia oraz lekkiego stwardnienia, czyli przez około 4 min. Pilnuj, aby nie przypalić placka. Następnie przewróć na drugą stronę. 
  6. Od razu po przewróceniu placka posmaruj go koncentratem i posyp oregano oraz startym serem. 
  7. Patelnię przykryj pokrywką i smaż do momentu, aż spód się zarumieni a ser rozpuści (kolejne 4-5 min).
  8. Przełóż na talerz i zjedz od razu po przygotowaniu. 

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: pizza z chleba tostowego z patelni, pizza z chleba tostowego przepis, pizza z chleba tostowego kalorie, pizza na chlebie tostowym przepis, pizza z chleba przepis, szybka pizza z patelni przepis, pizza z patelni fit, pizza chlebowa z patelni, jak zrobić pizze z chleba tostowego, jak zrobić pizzę na chlebie tostowym, pizza na chlebie tostowym z patelni, przepis na pizzę chlebową, przepis na pizzę z chleba, dania z chleba tostowego na szybko, pyszne danie z chleba tostowego, chleb tostowy z serem na patelni, chleb tostowy na diecie, pizza przepis inaczej, pomysł na pizze

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena


Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 2 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze