Menu

Placki z bananem to prosty i szybki fit posiłek na słodko. Jak zrobić placki z bananem? Poznaj przepis na dietetyczne placki z bananem!

Placki z bananem to proste i szybkie w przygotowaniu fit danie na słodko, inspirowane niezwykle popularnym amerykańskim posiłkiem.
Pancakes z bananem można zjeść same lub z różnymi dodatkami np. słodkim sosem białkowym, masłem orzechowym czy jogurtem.
Banany zawierają wszystkie najważniejsze witaminy: A, z grupy B, C, E i K; składniki mineralne: fosfor, magnez, potas i wapń oraz błonnik.
Jak zrobić pancakes z bananem? Poznaj prosty przepis na pankejki z bananem!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 10 min
Kalorie: 376
Białko: 12 g
Węglowodany: 59 g
Tłuszcze: 11 g

Składniki na 1 porcję placków z bananem (około 5 sztuk):

  • Mąka (np. pszenna lub ryżowa) 5 łyżek (50 g)
  • Jajko kurze 1 sztuka (50 g)
  • Banan 1 średnia sztuka (90 g)
  • Masło klarowane 1 łyżeczka (5 g)
  • Erytrytol lub inny słodzik bez kalorii 3 łyżki (30 g)
  • Proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki (2 g)
  • Sól

Przygotowanie placków z bananem:

  1. Banana umyj, obierz i pokrój w plasterki.
  2. Jajko wbij do wysokiego naczynia np. pojemnika do blendera i delikatnie je ubij za pomocą miksera lub trzepaczki kuchennej.
  3. Następnie stopniowo dodawaj suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, słodzik i szczyptę soli. Cały czas mieszaj, aż do połączenia składników i uzyskania masy o jednolitej, ale dosyć gęstej konsystencji. W razie potrzeby dolej odrobinę wody.
  4. Rozgrzej nieprzywierającą patelnię na umiarkowanym ogniu.
  5. Rozpuszczaj i rozprowadzaj po całej powierzchni patelni niewielkie ilości masła, aby wysmażyć po kilka placków (1 duża łyżka masy na 1 placek).
  6. Smaż placki do uzyskania delikatnie złotego koloru, czyli po około 2-3 min na stronę. Odwracaj na drugą stronę dopiero w momencie, gdy ciasto stężeje i na powierzchni placka pojawią się pęcherzyki. 
  7. Gotowe placki przekładaj na talerz. 
  8. Zjedz z bananem.

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: pankejki z bananem, pancakes z bananem przepis, placki z bananem przepis, placuszki z bananem przepis, placki z bananem kalorie, pankejki z bananem kalorie, pancakes z bananem kcal, jak zrobić placki z bananem, jak zrobić pancakes z bananem, dietetyczne pancakes z bananem przepis, pancakes z bananem jak zrobić, placki z bananami jak zrobić, placki z bananem przepis kalorie

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena

Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 4 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze