Menu
Przepisy / Śniadanie / Obiad / Tłusty czwartek / Deser / Przekąska

Puszyste placki fasolowo-bananowe

Puszyste placki fasolowo-bananowe to pożywne i naprawdę pyszne placuszki czekoladowe. Jak zrobić placuszki na słodko? Poznaj prosty przepis na placki z fasolą!

Puszyste placki fasolowo-bananowe to pożywne, pyszne oraz naprawdę proste w przygotowaniu placuszki na słodko.
Banany to bogate źródło wielu witamin: A, z grupy B, C, E i K oraz składników mineralnych: fosforu, magnezu, potasu i wapnia oraz błonnika.
Fasola to bardzo wartościowy produkt, który dostarcza mnóstwo białka, minerałów i witamin.
Fasola jest niezwykle cennym pożywieniem dla ludzi stosujących dietę wegetariańską i wegańską.
Jeśli lubisz placuszki z bananem– sprawdź również przepis na bananowe placki z jabłkiem.
Jak zrobić placuszki bananowe? Poznaj prosty przepis na placuszki bananowe!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 15 min
Kalorie: 404
Białko: 17 g
Węglowodany: 71 g
Tłuszcze: 7 g

Składniki na 1 porcję puszystych placków fasolowo-bananowych- około 10 sztuk:

  • Czerwona fasola konserwowa 1/2 opakowania (120 g)
  • Banan 1 średnia sztuka (100 g)
  • Mąka pszenna 4 łyżki (40 g)
  • Kakao ciemne 1 łyżka (10 g)
  • Erytrytol lub inny słodzik bez kalorii 1 łyżka (10 g)
  • Proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki (2 g)
  • Olej kokosowy 1 łyżeczka (4 g)
  • Sól

Przygotowanie puszystych placków fasolowo-bananowych:

  1. W pojemniku do blendera umieść umytego, obranego i pokrojonego w mniejsze kawałki banana, odcedzoną fasolę, mąkę, proszek do pieczenia, kakao, erytrytol, szczyptę soli i odrobinę wody. Zblenduj do otrzymania gęstej masy o jednolitej konsystencji (bez grudek). 
  2. Rozgrzej nieprzywierającą patelnię na umiarkowanym ogniu.
  3. Rozpuszczaj niewielkie ilości oleju na patelni, aby wysmażyć po kilka placków- rozprowadzaj olej równomiernie po całej powierzchni.
  4. Wykładaj po około 1 czubatej łyżce ciasta (na 1 placek). W tym samym czasie smaż kilka placków na patelni. Wszystkie placki smaż pod przykryciem przez około 1,5-2,5 min na stronę. Przewróć na drugą stronę, gdy masa stężeje i pojawią się małe dziurki. 
  5. Wyłóż na talerz.
  6. Zjedz na ciepło lub na zimno.

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: placki bananowe bez jajek, placki bananowe bez mleka, placki bananowe przepis, placki bananowe fit, placki fasolowe przepis, jak zrobić placuszki bananowe przepis, łatwy przepis na placuszki bananowe, przepis na placuszki bananowe bez mleka, przepis na placuszki na słodko, placuszki na słodko fit, placuszki czekoladowe fit, placuszki czekoladowe z bananami, pomysły na placuszki śniadaniowe, pomysł na placki na słodko, wegańskie placuszki na słodko, przepisy z bananem na śniadanie, przepisy z dojrzalym bananem, blender przepisy z bananem, przepisy z czerwoną fasolą, przepisy na obiad z czerwoną fasolą, przepisy z czerwoną fasolą na słodko, przepisy z kakao fit, przepisy z użyciem kakao

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena


Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 6 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze