Menu
Przepisy / Kolacja

Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka i jajka

Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka i jajka to prosta fit przekąska. Jak zrobić roladki z tortilli? Poznaj prosty i dietetyczny przepis z tuńczykiem!

Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka i jajka to szybka fit przekąska typu zdrowy fast food.
Roladki z tortilli z tuńczykiem i jajkiem idealnie sprawdzą się jako pożywna przekąska lub lekka kolacja, również na wynos.
Tuńczyk to niskokaloryczna ryba o sporej zawartości białka i wysokiej wartości odżywczej.
A jajko poza białkiem, zawiera wszystkie aminokwasy w odpowiednich ilościach, w tym również te niezbędne, których nasz organizm nie potrafi sam wyprodukować. Dodatkowo jajka są świetnym źródłem witamin A, z grupy B, D, E i K oraz wielu składników mineralnych. 
Jak zrobić roladki z tortilli? Poznaj prosty przepis na roladki z tortilli z tuńczykiem i jajkiem!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 10 min
Kalorie: 348
Białko: 27 g
Węglowodany: 31 g
Tłuszcze: 11 g

Składniki na 1 porcję roladek z tortilli z pastą z tuńczyka i jajka:

  • Tortilla pszenna (wrap) 1 placek (62 g)
  • Tuńczyk w wodzie 1/2 puszki (65 g)
  • Jajko kurze 1 mała sztuka (50 g)
  • Jogurt naturalny 3% 1 łyżka (25 g)
  • Musztarda 1 łyżeczka (4 g)

Przygotowanie jajka na twardo:

  1. Do garnka wlej wodę i włóż umyte jajko.
  2. Od momentu zagotowania wody, jajko powinno się gotować 8 minut. 
  3. Po upływie wskazanego czasu gotowania ostrożnie wylej wodę z garnka i wlej na jej miejsce zimną wodę, aby lekko schłodzić jajko i zatrzymać proces gotowania.

Przygotowanie roladek z tortilli z pastą z tuńczyka i jajka:

  1. W miseczce umieść odsączonego i rozdrobnionego widelcem tuńczyka, obrane i pokrojone w kostkę jajko, jogurt i musztardę. Dokładnie wymieszaj. 
  2. Placek tortilli równomiernie posmaruj przygotowanym farszem i zawiń w roladkę. 
  3. Roladkę z tortilli potnij w około 2-3 cm kawałki. 
  4. Przełóż na talerz. 

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: roladki z tortilli, roladki z tortilli przepisy, roladki z tortilli na zimno przepisy, przepis na roladki z tortilli, przepis na proste roladki z tortilli, przepisy z wykorzystaniem tortilli, szybkie przepisy z tortilli, przepisy z tortilli na zimno, fit przepisy z tortillą, przepisy z tuńczykiem z puszki, przepisy z jajkiem na twardo, zdrowe przekąski na słono,

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena

Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 11 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze