Menu
Przepisy / Śniadanie / Kolacja

Sałatka z wędliną, mozzarellą i pieczonym rabarbarem

Sałatka z wędliną, mozzarellą i pieczonym rabarbarem to prosta fit sałatka. Jak zrobić sałatkę z rabarbarem? Poznaj przepis na sałatkę z wędliną i mozzarellą!

Sałatka z wędliną, mozzarellą i pieczonym rabarbarem to pomysł na szybką sałatkę z rabarbarem.
Rabarbar to bogate źródło antyoksydantów, błonnika, witamin: A, E i C, a także potasu i magnezu.
Polędwica sopocka to delikatna i soczysta wędzonka otrzymana z polędwicy wieprzowej. Jest parzona, a następnie wędzona na kolor złocisto-brązowy.
Ser mozzarella to bogate źródło białka oraz wielu witamin i makroelementów m.in.: witaminy A, witamin z grupy B, witaminy C, witaminy D, witaminy E, magnezu, potasu, wapnia, fosforu czy sodu.
Jak zrobić sałatkę z pieczonym rabarbarem? Poznaj prosty przepis na sałatkę z polędwicą sopocką!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 15 min
Kalorie: 401
Białko: 31 g
Węglowodany: 20 g
Tłuszcze: 20 g

Składniki na 1 porcję sałatki z wędliną, mozzarellą i pieczonym rabarbarem:

  • Wędlina polędwica sopocka 5 plastrów (50 g)
  • Ser mozzarella w kulce light 1 opakowanie (120 g)
  • Rabarbar 1 sztuka (100 g)
  • Mieszanka sałat lub jakakolwiek sałata 1 duża garść (40 g)
  • Musztarda miodowa 2 łyżeczki (20 g)
  • Syrop klonowy / Miód 1 łyżka (15 g)
  • Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g)
  • Sól
  • Pieprz
  • Cynamon
  • Tymianek

Przygotowanie sałatki z wędliną, mozzarellą i pieczonym rabarbarem:

  1. Piekarnik rozgrzej do 180 st. C.
  2. Rabarbar umyj, osusz i pokrój w około 1-2 cm kawałki. 
  3. Rabarbar rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz do miękkości, czyli przez około 15 min. W tym czasie przygotuj pozostałe składniki.
  4. W małym naczyniu umieść musztardę, oliwę z oliwek i syrop/miód. Dopraw do smaku solą, pieprzem, cynamonem i tymiankiem. Dokładnie wymieszaj. 
  5. Wędlinę pokrój w kostkę.
  6. Odsączoną mozzarellę porwij dłońmi w mniejsze kawałeczki. 
  7. Na talerzu rozłóż sałatę, wędlinę, mozzarellę, rabarbar i sos. 

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: jak zrobić sałatkę z rabarbarem, przepis na sałatkę z szynką i mozzarellą, przepis na sałatkę z rabarbarem, sałatka z szynką i rabarbarem, fit przepisy z rabarbarem, ciekawe przepisy z rabarbarem, zdrowe przepisy z rabarbarem, sałatka z pieczonym rabarbarem, sałatka z rabarbarem przepis, przepisy z rabarbarem wytrawne, rabarbar fit przepis

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena

Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 2 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze