Menu
Przepisy / Śniadanie / Dodatki

Śmietanowe bułeczki jajeczne

Śmietanowe bułeczki jajeczne to dietetyczne pieczywo bez węglowodanów. Jak zrobić bułki bez węglowodanów? Poznaj prosty przepis na pieczywo bez węglowodanów!

Śmietanowe bułeczki jajeczne to proste i szybkie w przygotowaniu pieczywo bez węglowodanów. Są one idealną propozycją dla ludzi stosujących dietę ketogeniczną.
Gotowe bułeczki można przechowywać do kilku dni– należy umieścić je w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku z papierem do pieczenia między każdą.
Bułeczki jajeczne są niezwykle uniwersalne i świetnie komponują się z dodatkami we wszystkich smakach.
Jak zrobić keto pieczywo bez węglowodanów? Poznaj prosty przepis na keto bułki!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 20 min
Kalorie: 315
Białko: 18 g
Węglowodany: 2 g
Tłuszcze: 24 g

Składniki na 1 porcję śmietanowych bułeczek jajecznych (około 10-14 sztuk):

  • Jajko kurze 3 sztuki (150 g)
  • Śmietana 18% 4 łyżki (60 g)
  • Sól

Przygotowanie śmietanowych bułeczek jajecznych:

  1. Jajka rozbij– oddziel białka od żółtek i umieść je w dwóch naczyniach (białka starannie wbij do czystego i suchego wysokiego naczynia np. pojemnika do blendera– nie może być w nich nawet odrobiny żółtka).
  2. Do białek dodaj szczyptę soli i ubij je na sztywną pianę za pomocą miksera lub trzepaczki kuchennej. 
  3. Do żółtek dodaj śmietanę i dokładnie mieszaj i ucieraj, aż do otrzymania jednolitej masy.
  4. Pianę z białek połącz z masą z żółtek. 
  5. Piekarnik rozgrzej do 180 st. C.
  6. Masę wykładaj za pomocą łyżki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (1 łyżka na 1 bułeczkę). Zachowaj kilkucentymetrowe odstępy pomiędzy każdą bułeczką.
  7. Włóż do rozgrzanego piekarnika na około 15-20 min. Pilnuj, aby bułeczki się nie przypaliły. Wyłącz piekarnik, gdy będą zarumienione. Zostaw je jeszcze przez chwilę w piekarniku.
  8. Zjedz na ciepło lub na zimno. Przechowuj w lodówce w zamkniętym pojemniku maksymalnie przez 3-4 dni (z papierem do pieczenia pomiędzy każdą). Bułeczki można odgrzewać w tosterze, na patelni lub w piekarniku.

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: przepis na keto bułeczki, keto bułeczki przepis, przepis na keto bułki bez babka jajowata, przepis na bułeczki ketogeniczne, przepisy na bułeczki keto, przepisy na bułeczki bez węgli, przepis na bułki bez węglowodanów, bułki bez węglowodanów przepis, pieczywo bez węglowodanów przepis, bułka bez węgli przepis, przepisy wegetariańskie bez węglowodanów, przepisy na śniadanie bez węglowodanów, przepisy keto śniadanie, przepisy keto dieta, keto pieczywo przepisy, keto bułki przepis, jak zrobić pieczywo bez węglowodanów, jak zrobić bułki bez węglowodanów, keto przepisy śniadanie, ciekawe przepisy z jajek, co zrobić z jajek, keto przepisy z jajek, keto przepisy ze śmietaną, przepisy ze śmietaną, śmietana co zrobić, bułki przepis z jajek

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena

Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 4 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze