Menu
Przepisy / Halloween

Upiorna pizza na Halloween

Upiorna pizza to proste danie na Halloween. Jak zrobić pizzę na Halloween? Poznaj prosty przepis na upiorną halloweenową pizzę z duszkami i pająkami!

Upiorna pizza to proste i szybkie w przygotowaniu danie typu zdrowy fast food na Halloween.
Do jej przygotowania potrzebujesz tylko: mozzarellę, mąkę, oliwki, koncentrat, oliwę i proszek do pieczenia.
Jak zrobić pizzę na Halloween? Poznaj prosty przepis na straszną pizzę na Halloween!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 12 min
Kalorie: 608
Białko: 31 g
Węglowodany: 74 g
Tłuszcze: 20 g

Składniki na 1 porcję upiornej pizzy na Halloween:

  • Ser mozzarella light w kulce 1 opakowanie (110 g)
  • Mąka 9 łyżek (90 g)
  • Oliwki czarne 5 sztuk (10 g)
  • Koncentrat pomidorowy 1 łyżka (30 g)
  • Oliwa z oliwek 1 łyżka (10 g)
  • Proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki (2 g)
  • Sól

Przygotowanie upiornej pizzy na Halloween:

  1. W miseczce umieść mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wymieszaj.
  2. Dodaj połowę oliwy i ciepłą wodę w ilości około 1:2 (woda:składniki). Wodę najlepiej dodawaj stopniowo, aby nie dodać jej za dużo i aby ciasto nie było zbyt klejące. Wszystko dokładnie wymieszaj łyżką, a następnie zagnieć dłońmi. Wyrabiaj do otrzymania jednolitej, elastycznej masy. W razie gdyby ciasto było zbyt klejące- dodaj więcej mąki. 
  3. Wyrobione ciasto przełóż na delikatnie obsypany mąką blat. Uformuj dłońmi równomiernej grubości placek. Średnicę placka dostosuj do wymiaru patelni w której będziesz przygotowywać pizzę (w razie potrzeby podziel ciasto na części i usmaż oddzielnie).
  4. Ser pokrój w średniej grubości plastry (duszki). 
  5. Oliwki (bez pestek) przekrój na pół. Zostaw po 1 połowie z oliwki w całości (“odwłoki”), a resztę pokrój w paseczki (“odnóża”). Dodatkowo kilka paseczków pokrój w mniejsze kawałki (oczy i usta duszków). 
  6. Na patelni równomiernie rozprowadź resztę oliwy. Rozgrzej patelnię na umiarkowanym ogniu.
  7. Przełóż przygotowany placek na rozgrzaną patelnię. Smaż do momentu lekkiego zarumienienia oraz delikatnego stwardnienia, czyli przez około 4-5 min. Pilnuj, aby nie przypalić placka. Następnie przewróć na drugą stronę.
  8. Od razu po przewróceniu posmaruj placek koncentratem. Rozłóż plastry sera jako “duszki” i oliwki jako “pająki”.
  9. Patelnię przykryj pokrywką i smaż do momentu, aż spód się zarumieni a ser delikatnie rozpuści (kolejne 4-5 min).
  10. Przełóż na talerz i zjedz od razu po przygotowaniu. 

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: pizza na halloween przepis, przepisy na halloween pizza, przepisy na halloweenowe przekąski, proste przepisy na halloween, jedzenie na halloween przepisy, łatwe jedzenie na halloween, straszne jedzenie na halloween przepisy, jak zrobić jedzenie na halloween, straszne jedzenie na halloween, przekąski na halloween dla dorosłych, przekąski na halloween dla dzieci, słone przekąski na halloween, straszne przekąski na halloween, pomysły na halloween jedzenie

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena

Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 9 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze