Jedzenie powinno sprawiać nam radość. Ta radość powinna być podparta smakiem oraz tym, że jedzenie które spożywamy dobrze wpływa na nasze ciało. Racjonalne podejście do jedzenia to sztuka wyborów. Tylko od nas zależy co spożywamy oraz jakiej jest jakości. Odpowiednio przygotowane posiłki powinny dostarczać witaminy, minerały, podstawowe kwasy tłuszczowe, enzymy i przeciwutleniacze. Warto, aby w codziennej diecie znajdowały się takie produkty jak: białka, węglowodany i tłuszcze oraz warzywa i owoce. Produkty z każdej z tych grup mają inne właściwości dla organizmu, dlatego powinniśmy się starać korzystać z nich wszystkich…
Nasze dietetyczne przepisy możesz przesortować według kategorii, które najbardziej Cię interesują. Do wyboru masz m.in. rodzaj diety, sposób przygotowania czy nawet nietolerancje.
– zdrowe przepisy
– dietetyczne przepisy
– fit przepisy
– przepisy z kaloriami
– blog dietetyczny z przepisami i kaloriami
Przepisy
-
Przeczytaj więcejNuggetsy z tofu w płatkach kukurydzianych– chrupiące, smaczne i pełne białka roślinnego. Jak zrobić nuggetsy z tofu? Poznaj przepis na nuggetsy z tofu!
-
Przeczytaj więcej
Awokado faszerowane twarożkiem z pomidorem– kremowa konsystencja, świeże smaki, idealne na lekką przekąskę! Jak zrobić faszerowane awokado? Poznaj przepis z awokado!
-
Przeczytaj więcej
Surówka z kapusty pekińskiej i pomidora– zdrowa, lekka i pełna witamin! Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej? Poznaj przepis na surówkę z kapustą pekińską!
-
Przeczytaj więcej
Fasola z czosnkiem, natką pietruszki i pestkami dyni– zdrowe połączenie pełne smaku, idealne na każdą okazję! Z czym zrobić białą fasolę? Poznaj przepis z fasoli!
-
Przeczytaj więcej
Ryż z musem truskawkowym– idealna mieszanka delikatnego ryżu i świeżych, soczystych truskawek! Jak zrobić ryż z truskawkami? Poznaj przepis na ryż z musem owocowym!
-
Przeczytaj więcej
Sałatka z jajkami i rzodkiewkami– chrupiąca świeżość, pełna smaku i lekkości. Jak zrobić sałatkę z rzodkiewkami i jajkiem? Poznaj przepis na sałatkę z jajkiem!
-
Przeczytaj więcej
Pasta z białej fasoli i cieciorki ze słonecznikiem– idealna na kanapki, pełna białka i smaku! Jak zrobić pastę z białej fasoli? Poznaj przepis na pastę z cieciorki!
-
Przeczytaj więcej
Pieczarki faszerowane tofu z fasolą– zdrowe, pyszne, idealne jako przystawka lub obiad! Jak zrobić pieczarki faszerowane tofu? Poznaj przepis na pieczarki z tofu!
-
Przeczytaj więcej
Pasta jajeczna z makrelą– idealne połączenie smaku i odżywiania, doskonałe na kanapki i do przekąsek! Jak zrobić pastę z makreli? Poznaj przepis na pastę jajeczną!
-
Przeczytaj więcej
Czy masz ochotę na coś świeżego i lekkiego, a zarazem niesamowicie smacznego? Sałatka grecka to idealny wybór! To klasyczne danie kuchni śródziemnomorskiej łączy w sobie chrupiące warzywa, aromatyczne zioła i wyrazisty smak sera feta. Idealna jako samodzielny posiłek lub dodatek do głównego dania, sałatka grecka z pewnością zadowoli Twoje podniebienie.…