Burger ze schabem i pieczarkami
Burger ze schabem i pieczarkami to pomysł na prosty i szybki obiad. Jak zrobić burgera wieprzowego? Poznaj prosty przepis na burgera z wieprzowiny!
Burger ze schabem i pieczarkami to prosty i szybki w przygotowaniu fit posiłek typu zdrowy fast food.
Wieprzowina to od lat bardzo popularne mięso w kuchni polskiej. Poza walorami smakowymi ma również wysoką wartość odżywczą. Schab to mięso pozyskiwane z tuszy wieprzowej. Ze schabu zdejmuje się skórę ze słoniną.
Jak zrobić burgera z wieprzowiną? Poznaj prosty przepis na burgery wieprzowe!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.
Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.
Czas przygotowania: 15 min
Kalorie: 370
Białko: 31 g
Węglowodany: 29 g
Tłuszcze: 15 g
Składniki na 1 porcję burgera ze schabem i pieczarkami:
- Bułka do burgera 1 sztuka (50 g)
- Schab wieprzowy 1 mały plaster (100 g)
- Pieczarki 2 średnie sztuki (40 g)
- Pomidor 1 plaster (20 g)
- Sałata 1 liść (10 g)
- Masło klarowane 2 łyżeczki (8 g)
- Musztarda 1 łyżeczka (5 g)
Przygotowanie burgera ze schabem i pieczarkami:
- Liść sałaty umyj i osusz.
- Z umytego i osuszonego pomidora odkrój plaster.
- Pieczarki umyj, osusz i pokrój w plasterki.
- Na patelni rozgrzej połowę masła. Po chwili wrzuć pieczarki. Smaż przez kilka minut, co chwilę mieszając. Gotowe pieczarki przełóż do miseczki.
- Plaster mięsa osusz ręcznikiem papierowym.
- Na tej samej patelni rozgrzej resztę masła. Po chwili włóż mięso. Smaż na dużym ogniu do ścięcia i zarumienienia mięsa, czyli po kilka minut na stronę. Następnie zmniejsz ogień, przykryj patelnię pokrywką i duś jeszcze przez chwilę. Gotowe mięso nie powinno być surowe w środku (w razie potrzeby rozetnij, aby sprawdzić).
- W trakcie smażenia kotleta przekrój bułkę na pół i podgrzej ją zgodnie z zaleceniami znajdującymi się na opakowaniu.
- Gotowego kotleta zdejmij z patelni.
- Na dole bułki połóż kolejno plaster pomidora, liść sałaty, kotlet i pieczarki. Następnie równomiernie rozłóż musztardę i przykryj drugą połówką bułki.
- Przełóż na talerz.
Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery
Powiązane zagadnienia- posiłek: burger z wieprzowiną, przepis na burgera w domu, pomysł na domowego burgera, pomysł na fit burgera, burger z mięsem przepis, burger z mięsem kalorie, przepisy z wieprzowiny, przepisy ze schabem, co do burgera,
Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena
Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem: