Pierś z kaczki z pomarańczą
Pierś z kaczki z pomarańczą smaczne i pożywne danie z piersi z kaczki. Jak upiec pierś z kaczki? Poznaj prosty przepis na pierś z kaczki z pomarańczami!
Pierś z kaczki z pomarańczą to bardzo wartościowa i smaczna potrawa z kaczki.
Pierś z kaczki prawidłowo przesmażona, a następnie upieczona z dodatkiem plasterków pomarańczy nabiera naprawdę niesamowitego smaku…
Kaczka w pomarańczach świetnie smakuje zarówno sama, jak i z różnymi dodatkami np. sosami, sałatkami czy ziemniakami.
Mięso z kaczki jest nieco bardziej kalorycznym mięsem, niż popularniejszy drób typu kurczak czy indyk, ale jest to związane z większą zawartością białka na 100 g oraz zdrowym tłuszczem znajdującym się w skórze. Kaczka to bardzo wartościowe źródło białka oraz tłuszczu i naprawdę świetna alternatywa, jeśli chce się czasami zjeść coś innego.
Jak przygotować pierś z kaczki? Poznaj prosty przepis na kaczkę z pomarańczami!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.
Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.
Czas przygotowania: 30 min
Kalorie: 304
Białko: 55 g
Węglowodany: 6 g
Tłuszcze: 4 g
Składniki na 1 porcję kaczki z pomarańczą:
- Pierś z kaczki 1 średni filet (200 g)
- Pomarańcza 2 plastry (50 g)
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie kaczki z pomarańczą:
- Mięso oczyść. Następnie ponacinaj ostrym nożem skórę w dość drobną kratkę (rób to bardzo delikatnie, aby nie ponacinać mięsa).
- Patelnię dobrze rozgrzej na umiarkowanym ogniu. Po chwili włóż pierś z kaczki (skórą do dołu) i smaż przez 7 min.
- Następnie przewróć pierś na drugą stronę i smaż jeszcze przez 5 min.
- Usmażoną pierś z kaczki przełóż (skórą do góry) na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Odkrój plastry z umytej i osuszonej pomarańczy.
- Mięso dopraw do smaku solą i pieprzem. Na górze ułóż plastry pomarańczy.
- Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz przez około 15-20 min.
- Wyłóż na talerz.
Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery
Powiązane zagadnienia- posiłek: przepis na pierś z kaczki ze skórą, przepis na pierś z kaczki z piekarnika, pierś z kaczki przepis prosty, kaczka przepis pierś, jak zrobić pierś z kaczki, pierś z kaczki pieczona w piekarniku, pierś z kaczki pieczona w piekarniku z pomarańczami, jak upiec kaczkę w kawałkach, przepis na pierś z kaczki w pomarańczach, filet z kaczki przepis, filet z kaczki pieczony kcal, jak przyrządzić pierś z kaczki ze skórą, pierś kaczki pieczona z pomarańczami, jak upiec pierś z kaczki żeby była soczysta, pierś kaczki w pomarańczach w piekarniku, pierś kaczki pomarańcz
Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena
Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem: