Wołowina zapiekana z serem
Wołowina zapiekana z serem to prosty pomysł na keto obiad z mięsem. Jak zrobić wołowinę z piekarnika? Poznaj prosty przepis na wołowinę z piekarnika!
Wołowina zapiekana z serem to prosty w przygotowaniu i niezwykle pożywny posiłek białkowo-tłuszczowy.
Ten posiłek najlepiej wpisuje się w założenia diety ketogenicznej, ale w diecie niskowęglowodanowej i standardowej również może się sporadycznie znaleźć.
Wołowina to niezwykle bogate źródło białka, żelaza oraz witamin: A, E, D i z grupy B.
Ser żółty to bogate źródło białka oraz wielu witamin i makroelementów m.in.: witaminy A, witamin z grupy B, witaminy C, witaminy D, witaminy K, magnezu, potasu, wapnia, fosforu czy jodu.
Jak zrobić wołowinę w piekarniku? Poznaj prosty przepis na wołowinę z piekarnika!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.
Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.
Czas przygotowania: 1 godz 10 min
Kalorie: 567
Białko: 55 g
Węglowodany: 3 g
Tłuszcze: 37 g
Składniki na 1 porcję wołowiny zapiekanej z serem:
- Rostbef wołowy 1 średni plaster (200 g)
- Ser żółty 1 kawałek lub 2 plastry (30 g)
- Śmietana 30% 1/4 małego opakowania (50 g)
- Pieczarki 2 średnie sztuki (30 g)
Przygotowanie wołowiny zapiekanej z serem:
- Jeśli korzystasz z sera w kawałku- zetrzyj go.
- Pieczarki umyj, osusz i pokrój w plasterki.
- Mięso umieść w małym naczyniu żaroodpornym.
- Śmietanę równomiernie rozsmaruj na mięsie.
- Na górze rozłóż pieczarki. Posyp startym serem lub rozłóż plastry sera.
- Włóż do rozgrzanego do 160 st. C. piekarnika. Piecz przez około 45 min- 70 min (w zależności od grubości plastra mięsa). Po upływie wskazanego czasu wyciągnij z piekarnika i natnij nożem, aby sprawdzić czy mięso jest gotowe- nie powinno być surowe w środku. Jeśli mięso jest zbyt twarde to ponownie wstaw je do piekarnika i piecz jeszcze przez chwilę.
- Zjedz od razu po przygotowaniu.
Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery
Powiązane zagadnienia- posiłek: pomysł na keto obiad, przepis na wołowinę z piekarnika, przepis na wołowinę, posiłki białkowo tłuszczowe przepisy, keto przepisy obiad, przepisy na danie z wołowiną, zdrowe przepisy z wołowiną, wołowina przepisy, jak zrobić wołowinę, pomysły na wołowinę
Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena
Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem: