Brownie z fasoli i daktyli to proste i szybkie w przygotowaniu fit ciasto. Jak zrobić dietetyczne brownie z fasoli? Poznaj nasz łatwy i niskokaloryczny przepis!
Brownie z fasoli i daktyli to niesamowicie pyszne, pożywne oraz zdrowe ciasto. Smak i właściwości tego posiłku są naprawdę zaskakujące.
Główny składnik brownie, czyli fasola to bardzo wartościowy produkt, który dostarcza mnóstwo białka, minerałów i witamin. Dzięki zawartości witaminy B1, fasola wpływa na poprawienie odporności, koncentracji i ma działanie przeciwstarzeniowe. A zawarty w fasoli rozpuszczalny błonnik pomaga usuwać z organizmu nadmiar cholesterolu.
Jak zrobić brownie z fasoli czerwonej? Poznaj dietetyczny przepis na brownie z fasoli!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.
Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.
Czas przygotowania: 30 min
Kalorie: 483 (1 porcja- 120 kcal)
Białko: 29 g (1 porcja- 7 g)
Węglowodany: 69 g (1 porcja- 17 g)
Tłuszcze: 8 g (1 porcja- 2 g
Składniki na 1 małą foremkę (średnica 15 cm) brownie z fasoli i daktyli (4 porcje):
- Fasola czerwona konserwowa 1 opakowanie (240 g)
- Daktyle suszone 1 garść (50 g)
- Jajko kurze 1 mała sztuka (50 g)
- Kakao gorzkie 2 łyżki (20 g)
- Erytrytol lub inny słodzik bez kalorii 5 łyżek (50 g)
- Sól
- Woda
Przygotowanie brownie z fasoli i daktyli:
- Daktyle umieść w małym naczyniu i zalej wrzątkiem. Dostosuj ilość wody, tak aby wszystkie były przykryte. Zostaw je na kilka minut, a następnie opłucz i odsącz z nadmiaru wody na sitku.
- Namoczone daktyle drobno pokrój.
- Fasolę odsącz z zalewy i przepłucz pod bieżącą wodą.
- Piekarnik rozgrzej do 180 st. C.
- W pojemniku do blendera umieść fasolę, daktyle, jajko, kakao, słodzik, szczyptę soli oraz odrobinę wody (1-2 łyżki lub więcej jeśli masa będzie bardzo gęsta). Zblenduj na gładką i jednolitą masę.
- Masę przełóż do małej foremki wyłożonej papierem do pieczenia lub delikatnie wysmarowanej tłuszczem. Wyrównaj z góry.
- Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez około 25-35 min. Gotowe ciasto będzie lekko popękane i upieczone z góry oraz wilgotne w środku.
- Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i zostaw do przestudzenia.
- Zjedz na ciepło lub na zimno.
Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery
Powiązane zagadnienia- posiłek: dietetyczne brownie z czerwonej fasoli, jak zrobić brownie z fasoli, brownie z fasoli bez banana, brownie z fasoli kcal, brownie z fasoli bez cukru, brownie z fasoli fit, brownie z fasoli czerwonej, brownie z fasoli przepis fit, brownie z fasolą przepis, przepis na dietetyczne brownie z fasoli, brownie z czerwonej fasoli przepis, brownie z czerwonej fasoli i daktyli, jak zrobić brownie z fasoli czerwonej, przepis na brownie z fasoli
Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena
Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem: