Menu
Przepisy / Śniadanie / Deser / Przekąska / Kolacja

Bananowa kasza jaglana z orzechami

Bananowa kasza jaglana z orzechami to prosty i szybki oraz zdrowy posiłek na słodko. Jak zrobić kaszę jaglaną na słodko? Poznaj fit przepis na kaszę jaglaną!

Bananowa kasza jaglana z orzechami to prosty i szybki w przygotowaniu wegański posiłek na słodko.
Połączenie kaszy jaglanej z bananem, olejem kokosowym i orzechami to świetny pomysł na błyskawiczny w przygotowaniu, niezwykle smaczny i zdrowy posiłek, który dodaje energii i witalności.
Kasza jaglana posiada mnóstwo cennych wartości odżywczych i właściwości leczniczych. Gdy przygotuje się ją w odpowiedni sposób to jej oryginalny smak świetnie komponuje się zarówno z wytrawnymi, jak i słodkimi dodatkami.
Jak zrobić kaszę jaglaną na słodko? Poznaj prosty przepis na kaszę jaglaną na słodko!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 12 min
Kalorie: 464
Białko: 11 g
Węglowodany: 64 g
Tłuszcze: 21 g

Składniki na 1 porcję bananowej kaszy jaglanej z orzechami:

  • Kasza jaglana 5 łyżek (50 g)
  • Banan 1 mała sztuka (90 g)
  • Mleko migdałowe (napój migdałowy) 1/4 szklanki (50 g)
  • Migdały 1 łyżka (10 g)
  • Orzechy laskowe 1 łyżka (10 g)
  • Wiórki kokosowe 1 łyżka (5 g)
  • Olej kokosowy 1 łyżeczka (4 g)
  • Sól

Przygotowanie bananowej kaszy jaglanej z orzechami:

  1. Kaszę dokładnie wypłucz pod bieżącą wodą lub umieść w naczyniu i zalewaj kilkukrotnie wodą, mieszaj i odlewaj do momentu, aż woda przestanie być mętna.
  2. Przepłukaną kaszę umieść w garnku i wlej wodę do gotowania w proporcji 2:1 (woda:kasza). Dodaj olej i szczyptę soli. Gotuj bez mieszania na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 min. Po upływie wskazanego czasu woda powinna zostać wchłonięta. W czasie gotowania przygotuj pozostałe składniki. 
  3. Banana umyj, obierz i pokrój w mniejsze kawałki. 
  4. Migdały i orzechy laskowe pokrój w mniejsze kawałki.
  5. W pojemniku do blendera umieść ugotowaną kaszę, banana i mleko migdałowe. Zblenduj na gładką i jednolitą masę. 
  6. Zblendowaną masę przełóż do naczynia. Na górze rozłóż migdały, orzechy laskowe i wiórki koksowe. 

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: kasza jaglana na słodko, kasza jaglana na słodko przepisy fit, jak zrobić kaszę jaglaną na słodko, pomysł na kaszę jaglaną, kasza jaglana fit na słodko, kasza jaglana z bananem

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena

Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 18 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze