Burger z musztardową karkówką i sosem majonezowo-ketchupowym przepis

Burger z musztardową karkówką i sosem majonezowo-ketchupowym

Domi Zaremba

Burger z musztardową karkówką i sosem to pomysł na prosty obiad z karkówki. Jak zrobić burgery wieprzowe? Poznaj prosty przepis na burgery z karkówką!

Burger z musztardową karkówką i sosem majonezowo-ketchupowym to prosty i szybki w przygotowaniu posiłek typu zdrowy fast food.
Burger z karkówką idealnie sprawdzi się jako pyszny i pożywny posiłek na obiad lub kolację, zjedzony sam lub z różnymi dodatkami np. frytkami czy sałatkami.
Wieprzowina jest od lat bardzo popularnym mięsem, szczególnie w kuchni polskiej i chińskiej. Poza walorami smakowymi ma również wysoką wartość odżywczą.
Karkówka jest częścią półtuszy wieprzowej, otrzymywanej za pomocą cięć z jej odcinka szyjnego. Karkówka wieprzowa to niezwykle uniwersalny wyrób z którego można przygotować wiele różnych posiłków.
Jak zrobić burgery z karkówką? Poznaj prosty przepis na burgery z karkówki!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 30 min + czas marynowania karkówki
Kalorie: 643
Białko: 32 g
Węglowodany: 31 g
Tłuszcze: 44 g

Składniki na 1 porcję burgera z musztardową karkówką i sosem majonezowo-ketchupowym:

  • Bułka do burgera 1 sztuka (50 g)
  • Musztardowa karkówka (sprawdź przepis)
    • Karkówka wieprzowa 1 średni plaster (140 g)
    • Musztarda 1 łyżeczka (5 g)
    • Masło klarowane 1 łyżka (10 g)
    • Czosnek 1 ząbek (5 g)
    • Chilli
    • Pieprz
    • Sól
  • Pomidor 1 plaster (20 g)
  • Sałata 2 małe liście (10 g)
  • Ser żółty o zawartości tłuszczu 17-18% 1 plaster (10 g)
  • Majonez 1 łyżeczka (10 g)
  • Ketchup 1 łyżeczka (5 g)
  • Erytrytol lub inny słodzik bez kalorii 1 łyżeczka (4 g)
  • Sól

Przygotowanie burgera z musztardową karkówką i sosem majonezowo-ketchupowym:

  1. Przygotuj musztardową karkówkę (sprawdź przepis). W trakcie przyrządzania karkówki przygotuj pozostałe składniki.
  2. Liść sałaty umyj i osusz. 
  3. Z umytego i osuszonego pomidora odkrój plaster. 
  4. Przygotuj sos: wymieszaj majonez, ketchup, słodzik oraz szczyptę soli. 
  5. W trakcie smażenia mięsa przekrój bułkę na pół i podgrzej ją zgodnie z zaleceniami znajdującymi się na opakowaniu. 
  6. Gotowe mięso zdejmij z patelni. 
  7. Dół bułki równomiernie posmaruj sosem. Następnie połóż plaster pomidora, liść sałaty, karkówkę i plaster sera. Przykryj drugą połówką bułki.
  8. Przełóż na talerz.

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: burger z karkówką, przepis na burgery z karkówki, pomysł na prosty obiad z karkówki, jak zrobić burgery wieprzowe przepis, przepis na burgery wieprzowe, pomysł na burgery wieprzowe, dania z karkówki przepisy, przepisy na dania obiadowe z karkówki, przepisy na karkówkę wieprzową, przepisy na karkówkę w plastrach, pomysly na burgery domowe, burgery przepis musztarda, burgery przepisy

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena

Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 6 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Wcześniejszy wpis Następny wpis