Menu
Przepisy / Obiad / Kolacja

Burger ze schabem i pieczarkami

Burger ze schabem i pieczarkami to pomysł na prosty i szybki obiad. Jak zrobić burgera wieprzowego? Poznaj prosty przepis na burgera z wieprzowiny!

Burger ze schabem i pieczarkami to prosty i szybki w przygotowaniu fit posiłek typu zdrowy fast food.
Wieprzowina to od lat bardzo popularne mięso w kuchni polskiej. Poza walorami smakowymi ma również wysoką wartość odżywczą. Schab to mięso pozyskiwane z tuszy wieprzowej. Ze schabu zdejmuje się skórę ze słoniną.
Jak zrobić burgera z wieprzowiną? Poznaj prosty przepis na burgery wieprzowe!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 15 min
Kalorie: 370
Białko: 31 g
Węglowodany: 29 g
Tłuszcze: 15 g

Składniki na 1 porcję burgera ze schabem i pieczarkami:

  • Bułka do burgera 1 sztuka (50 g)
  • Schab wieprzowy 1 mały plaster (100 g)
  • Pieczarki 2 średnie sztuki (40 g)
  • Pomidor 1 plaster (20 g)
  • Sałata 1 liść (10 g)
  • Masło klarowane 2 łyżeczki (8 g)
  • Musztarda 1 łyżeczka (5 g)

Przygotowanie burgera ze schabem i pieczarkami:

  1. Liść sałaty umyj i osusz. 
  2. Z umytego i osuszonego pomidora odkrój plaster. 
  3. Pieczarki umyj, osusz i pokrój w plasterki.
  4. Na patelni rozgrzej połowę masła. Po chwili wrzuć pieczarki. Smaż przez kilka minut, co chwilę mieszając. Gotowe pieczarki przełóż do miseczki. 
  5. Plaster mięsa osusz ręcznikiem papierowym.
  6. Na tej samej patelni rozgrzej resztę masła. Po chwili włóż mięso. Smaż na dużym ogniu do ścięcia i zarumienienia mięsa, czyli po kilka minut na stronę. Następnie zmniejsz ogień, przykryj patelnię pokrywką i duś jeszcze przez chwilę. Gotowe mięso nie powinno być surowe w środku (w razie potrzeby rozetnij, aby sprawdzić).
  7. W trakcie smażenia kotleta przekrój bułkę na pół i podgrzej ją zgodnie z zaleceniami znajdującymi się na opakowaniu. 
  8. Gotowego kotleta zdejmij z patelni. 
  9. Na dole bułki połóż kolejno plaster pomidora, liść sałaty, kotlet i pieczarki. Następnie równomiernie rozłóż musztardę i przykryj drugą połówką bułki.
  10. Przełóż na talerz.

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: burger z wieprzowiną, przepis na burgera w domu, pomysł na domowego burgera, pomysł na fit burgera, burger z mięsem przepis, burger z mięsem kalorie, przepisy z wieprzowiny, przepisy ze schabem, co do burgera,

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena

Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 21 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze