Dietetyczne jajochlebki przepis

Dietetyczne jajochlebki

Domi Zaremba

Dietetyczne jajochlebki to proste i szybkie w przygotowaniu danie z chleba. Jak zrobić chleb w jajku? Poznaj prosty przepis na dietetyczne jajochlebki!

Dietetyczne jajochlebki to proste i szybkie w przygotowaniu danie z chleba, które jest niezwykle uniwersalne.
Jajochlebki to mój smak dzieciństwa (pewnie tak jak większości z Was). Zwykle jadłam je z dżemami w różnych smakach- najbardziej lubiłam z dżemem brzoskwiniowym.
Jajochlebki można jeść same lub z dodatkami w różnych smakach, np. ze wspomnianymi dżemami, serami, wędlinami, chrupiącym bekonem, jajkiem sadzonym czy ostrymi pastami. To niezwykle prosty posiłek, który smakuje naprawdę wyjątkowo.
Pieczywo to wartościowe i podstawowe pożywienie wielu ludzi na świecie. Jest sporo rodzajów pieczywa i jeszcze więcej sposobów jego przyrządzania. Chleb smażony w jajku to mój ulubiony pomysł na chleb.
Jajko to bogate źródło pełnowartościowego białka. Białko to jest wzorcowe, czyli zawiera wszystkie aminokwasy. Dodatkowo jest źródłem witamin A, D, E i K oraz witamin z grupy B i wielu składników mineralnych. 
Jak zrobić dietetyczne jajochlebki? Poznaj prosty przepis na chleb w jajku!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 10 min
Kalorie: 270
Białko: 11 g
Węglowodany: 33 g
Tłuszcze: 10 g

Składniki na 1 porcję dietetycznych jajochlebków:

  • Chleb pszenny 2 kromki (60 g)
  • Jajko kurze 1 mała sztuka (50 g)
  • Masło klarowane 1 łyżeczka (5 g)
  • Sól

Przygotowanie dietetycznych jajochlebków:

  1. Jajko wbij do naczynia. Dodaj szczyptę soli i rozmieszaj widelcem. 
  2. Masło rozgrzej i rozprowadź na patelni.
  3. Kromki chleba włóż do naczynia z jajkiem i mocno dociśnij, aby wchłonęły jak najwięcej jajka. Odwróć na drugą stronę. 
  4. Kromki chleba od razu wykładaj na rozgrzaną patelnię. Smaż na umiarkowanym ogniu do zarumienienia z dwóch stron, czyli przez około 2-5 min na stronę. 
  5. Przełóż na talerz. Zjedz od razu po przygotowaniu. 

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: jak zrobić chleb w jajku na patelni, jak zrobić chleb smażony w jajku, przygotowanie chleba w jajku, jak zrobic jajochlebki, jak zrobic chleb w jajku, chleb w jajku przepis, jajochlebki przepis, jak zrobić chleb w jajku

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena


Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 34 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

2 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
stuu

jajochlepki spoko jak 14

filip

super jajochlepki pozdro yutub

Wcześniejszy wpis Następny wpis