Galaretka drobiowa
Galaretka drobiowa to prosty fit posiłek z kurczaka. Jak zrobić galaciki drobiowe? Poznaj prosty przepis na galaciki drobiowe!
Galaretka drobiowa to prosty w przygotowaniu oraz dietetyczny posiłek z kurczaka.
To posiłek, którego bazą jest rosół z kurczaka. W związku z tym warto połączyć ze sobą te dwa posiłki i zjeść je na przykład dzień po dniu. Do przygotowania galaretki drobiowej wykorzystuje się ugotowane mięso, marchew, pietruszkę i trochę bulionu. Jeśli chcesz zjeść rosół z mięsem i warzywami- przygotuj go z proporcjonalnie większej ilości składników, aby móc je wykorzystać w tych dwóch posiłkach.
Galaretka drobiowa świetnie smakuje sama oraz skropiona odrobiną octu lub soku z cytryny.
Mięso z kurczaka to bardzo wartościowe źródło białka, witamin i składników mineralnych. Dodatkowo zawiera niewiele tłuszczu oraz jest lekkostrawne. Głównie dlatego to bardzo popularny i chętnie jedzony rodzaj mięsa.
Jak zrobić galaretkę drobiową? Poznaj prosty przepis na galaretkę z kurczaka!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.
Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.
Czas przygotowania: 5 min + czas przygotowania rosołu
Kalorie: około 300
Białko: 51 g
Węglowodany: 16 g
Tłuszcze: 2 g
Składniki na 1 porcję galaretki drobiowej- około 500 ml:
- Rosół z kurczaka (sprawdź przepis)
- Pierś z kurczaka 1 mały filet 150 g)
- Marchew 1 mała sztuka (90 g)
- Pietruszka korzeń 1 średnia sztuka (80 g)
- Seler korzeń 1 kawałek (90 g)
- Por 1 kawałek (70 g)
- Cebula 1 mała sztuka (50 g)
- Natka pietruszki 1 mały pęczek (10 g)
- Sól
- Żelatyna 2 czubate łyżki (20 g)
- Natka pietruszki 2 łyżki (10 g)
Przygotowanie galaretki drobiowej:
- Przygotuj rosół- sprawdź przepis.
- Mięso, marchew i pietruszkę wyciągnij z rosołu i pokrój w drobną kostkę. Resztę warzyw zużyj w innym posiłku.
- Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno pokrój.
- W naczyniu umieść około 1-2 szkl. rosołu. Dodaj żelatynę i rozmieszaj do rozpuszczenia.
- W naczyniu o pojemności około 500 ml rozłóż mięso, pietruszkę, marchewkę i natkę pietruszki.
- Zalej przygotowanym roztworem.
- Przykryj i wstaw do lodówki. Galaretka będzie gotowa gdy stężeje czyli po około 2 godzinach.
- Przechowuj w lodówce i zjedz w ciągu 2-3 dni.
Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery
Powiązane zagadnienia- posiłek: galaretka drobiowa przepis, galaretka drobiowa kcal, galaretka drobiowa z rosołu, galaretka drobiowa kalorie, przepis na galaretkę drobiową, przepis na galaretę drobiową z warzywami, przepis na galaretę drobiową, galareta drobiowa z rosołu, galareta drobiowa jak zrobić, galareta drobiowa kcal, galart drobiowy jak zrobić, galart drobiowy ile zelatyny, galat drobiowy z rosołu, galaretki drobiowe z rosołu, przepis na galaretkę z kurczaka, galaretka z kurczaka na diecie, przepisy na kurczaka z rosołu, przepisy na wykorzystanie mięsa z rosołu, co z resztek z rosołu, co zrobić z rosołu przepisy
Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena
Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem: