Menu
Przepisy / Śniadanie / Wielkanoc / Kolacja

Jajka faszerowane buraczkami i chrzanem

Jajka faszerowane buraczkami i chrzanem to proste i szybkie danie jajeczne. Jak zrobić jaja faszerowane buraczkami? Poznaj prosty przepis na jajka faszerowane!

Jajka faszerowane buraczkami i chrzanem to proste i szybkie w przygotowaniu danie z jajek. Jaja faszerowane burakami świetnie smakują zarówno same, jak i z różnymi dodatkami np. sosami, świeżymi ziołami, pieczywem czy sałatkami.
Jajka są dobrym źródłem pełnowartościowego białka, licznych składników mineralnych i witamin, dlatego warto spożywać je regularnie.
Burak to skarbnica witamin i składników mineralnych, m.in.: witaminy A, witamin z grupy B, wapnia, potasu, manganu, magnezu, miedzi i sodu.
Buraka można ugotować samodzielnie lub kupić gotowego w sklepie (dostępny w większości supermarketów). Jeśli zdecydujesz się na samodzielne gotowanie to będzie to trwać około 30-50 min, w zależności od wielkości. Podczas gotowania trzeba zwracać uwagę, aby cały burak był przykryty wodą. Buraki obiera się dopiero po ugotowaniu.
Jeśli lubisz proste i szybkie przepisy z jajek na twardo– sprawdź również przepis na jajka faszerowane pomidorkami koktajlowymi i serem feta.
Jak zrobić jajka faszerowane burakami? Poznaj prosty przepis na jaja faszerowane buraczkami i chrzanem!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 10 min
Kalorie: 159
Białko: 12 g
Węglowodany: 2 g
Tłuszcze: 10 g

Składniki na 1 porcję jajek faszerowanych buraczkami i chrzanem:

  • Jajko kurze 2 sztuki (100 g)
  • Burak gotowany 1/4 małej sztuki (30 g)
  • Chrzan tarty 1 łyżeczka (10 g)
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie jajek faszerowanych buraczkami i chrzanem:

  1. Jajka ugotuj na twardo (sprawdź przepis).
  2. Buraka drobno pokrój.
  3. Ugotowane jajka obierz i przekrój wzdłuż na pół. Wyjmij żółtka.
  4. W miseczce umieść żółtka, buraka i chrzan. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Mieszaj i ucieraj, aż do połączenia.
  5. Gotową masą napełnij białka jajek.

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: jajka faszerowane buraczkami, jajka faszerowane burakami, jajka faszerowane buraczki, faszerowane jajka przepis, jaja faszerowane przepis, jajka faszerowane na wielkanocne śniadanie, jajka nadziewane, przepis na jajka faszerowane, jajka faszerowane wielkanocne, nadziewane jajka na wielkanoc, jajka z buraczkiem, jajka chrzanowe, jak zrobić jajka faszerowane buraczkami, jajka na wielkanoc faszerowane

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena


Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 1 Ocena
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze