Jajka faszerowane pomidorkami koktajlowymi i serem feta przepis

Jajka faszerowane pomidorkami koktajlowymi i serem feta

Domi Zaremba

Jajka faszerowane pomidorkami i fetą to proste i szybkie danie jajeczne. Jak zrobić jaja faszerowane fetą? Poznaj prosty przepis na jajka faszerowane pomidorami!

Jajka faszerowane pomidorkami koktajlowymi i serem feta to proste i szybkie w przygotowaniu danie z jajek i sera.
Jaja faszerowane serem feta świetnie smakują zarówno same, jak i z różnymi dodatkami np. sosami, świeżymi ziołami, pieczywem czy sałatkami.
Jajka są dobrym źródłem pełnowartościowego białka, licznych składników mineralnych i witamin, dlatego warto spożywać je regularnie.
Pomidorki koktajlowe głównie słyną ze swojego uniwersalnego i wyjątkowego smaku oraz z tego, że zawierają likopen. Jest to organiczny związek chemiczny, który ma działanie przeciwutleniające. Błonnik zawarty w pomidorkach reguluje pracę układu pokarmowego, a brom korzystnie wpływa na układ nerwowy.
Jak zrobić jajka faszerowane pomidorkami? Poznaj prosty przepis na jaja faszerowane serem feta!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 10 min
Kalorie: 272
Białko: 15 g
Węglowodany: 3 g
Tłuszcze: 21 g

Składniki na 1 porcję jajek faszerowanych pomidorkami koktajlowymi i serem feta:

  • Jajka kurze 2 średnie sztuki (100 g)
  • Ser feta 1 plaster (20 g)
  • Pomidorki koktajlowe 2 średnie sztuki (30 g)
  • Musztarda 1 łyżka (10 g)
  • Majonez 1 łyżeczka (10 g)
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie jajek faszerowanych pomidorkami koktajlowymi i serem feta:

  1. Jajka ugotuj na twardo (sprawdź przepis).
  2. Pomidorki umyj, osusz i drobno pokrój. 
  3. Ugotowane jajka obierz i przekrój wzdłuż na pół. Wyjmij żółtka i włóż je do miseczki. 
  4. Do żółtek dodaj ser, musztardę i majonez. Rozgnieć i wymieszaj widelcem. 
  5. Następnie dodaj pomidorki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. 
  6. Białka jajka napełnij przygotowanym farszem. 
  7. Przełóż na talerz. 

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: jaja faszerowane fetą, przepisy z fetą i pomidorkami, przepisy z serem feta, jaja faszerowane serem feta, jajka faszerowane serem feta, jajka faszerowane, jaja faszerowane przepis, jajka faszerowane na wielkanoc, farsz do jajek na twardo, nadziewane jajka na wielkanoc, jajka pomidorki ser feta, jajka ser feta przepisy, jajka nadziewane fetą

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena


Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 43 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Wcześniejszy wpis Następny wpis