Surówka z czerwonej kapusty i pomarańczy przepis

Surówka z czerwonej kapusty i pomarańczy

Domi Zaremba

Surówka z czerwonej kapusty i pomarańczy to prosta fit sałatka. Jak zrobić surówkę z czerwonej kapusty? Poznaj prosty przepis na surówkę z czerwonej kapusty!

Surówka z czerwonej kapusty i pomarańczy to idealny pomysł na zdrowy posiłek dietetyczny lub pożywny dodatek do dań w różnych smakach. Całkiem różne smaki składników tej surówki świetnie się ze sobą komponują.
Czerwona kapusta to źródło białka, błonnika, węglowodanów, witamin, m.in.: z grupy B, C, K, A oraz minerałów, np.: potasu, żelaza, wapnia, magnezu i cynk.
Jogurt naturalny typu skyr stanowi doskonałe źródło dobrze przyswajalnego białka i wapnia. Dodatkowo dobroczynnie wpływa na mikrobiom jelitowy, a co za tym idzie wzmacnia odporność organizmu.
Z czego zrobić surówkę do obiadu? Poznaj pomysł na prostą surówkę z czerwonej kapusty!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 5 min
Kalorie: 216
Białko: 13 g
Węglowodany: 41 g
Tłuszcze: 1 g

Składniki na 1 porcję surówki z czerwonej kapusty i pomarańczy:

  • Czerwona kapusta 4 średnie liście (200 g)
  • Pomarańcza 1 mała sztuka (150 g)
  • Marchew 1 średnia sztuka (80 g)
  • Cebula 1 mała sztuka (50 g)
  • Jogurt naturalny skyr 2 łyżki (50 g)
  • Ocet jabłkowy 2 łyżeczki (6 g)
  • Erytrytol lub inny słodzik bez kalorii 1 łyżka (10 g)
  • Natka pietruszki 1 łyżka (4 g)
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie surówki z czerwonej kapusty i pomarańczy:

  1. Kapustę umyj, osusz i drobno pokrój.
  2. Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce o średnich oczkach.
  3. Pomarańczę umyj, obierz i pokrój w drobne kawałki.
  4. Cebulę obierz i drobno pokrój.
  5. Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno pokrój.
  6. W miseczce umieść kapustę, marchew, pomarańczę, cebulę i natkę pietruszki.
  7. W osobnym małym naczyniu umieść jogurt, ocet i erytrytol. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj i dodaj do miski z kapustą.
  8. Dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na minimum 1 godzinę. Dzięki temu smaki się połączą i sałatka stanie się bardziej wyrazista. 

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: surówka z czerwonej kapusty, surówka z czerwonej kapusty bez majonezu, surówka z czerwonej kapusty przepis, surówka z czerwonej kapusty przepis jak zrobić, pomysł na surówkę z czerwonej kapusty, przepis na surówkę z kapusty czerwonej, przepis na surówkę z marchewką, jak zrobić surówkę z czerwonej kapusty, jak zrobić surówkę z czerwonej kapusty surowej, co zrobić z czerwonej kapusty, co dodać do surówki z czerwonej kapusty, przepisy z czerwonej kapusty, przepis z kapusty czerwonej surówka, przepisy z wykorzystaniem czerwonej kapusty

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena

Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 5 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Wcześniejszy wpis Następny wpis