Wołowina zapiekana z serem przepis

Wołowina zapiekana z serem

Domi Zaremba

Wołowina zapiekana z serem to prosty pomysł na keto obiad z mięsem. Jak zrobić wołowinę z piekarnika? Poznaj prosty przepis na wołowinę z piekarnika!

Wołowina zapiekana z serem to prosty w przygotowaniu i niezwykle pożywny posiłek białkowo-tłuszczowy.
Ten posiłek najlepiej wpisuje się w założenia diety ketogenicznej, ale w diecie niskowęglowodanowej i standardowej również może się sporadycznie znaleźć.
Wołowina to niezwykle bogate źródło białka, żelaza oraz witamin: A, E, D i z grupy B.
Ser żółty to bogate źródło białka oraz wielu witamin i makroelementów m.in.: witaminy A, witamin z grupy B, witaminy C, witaminy D, witaminy K, magnezu, potasu, wapnia, fosforu czy jodu.
Jak zrobić wołowinę w piekarniku? Poznaj prosty przepis na wołowinę z piekarnika!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 1 godz 10 min
Kalorie: 567
Białko: 55 g
Węglowodany: 3 g
Tłuszcze: 37 g

Składniki na 1 porcję wołowiny zapiekanej z serem:

  • Rostbef wołowy 1 średni plaster (200 g)
  • Ser żółty 1 kawałek lub 2 plastry (30 g)
  • Śmietana 30% 1/4 małego opakowania (50 g)
  • Pieczarki 2 średnie sztuki (30 g)

Przygotowanie wołowiny zapiekanej z serem:

  1. Jeśli korzystasz z sera w kawałku- zetrzyj go.
  2. Pieczarki umyj, osusz i pokrój w plasterki.
  3. Mięso umieść w małym naczyniu żaroodpornym. 
  4. Śmietanę równomiernie rozsmaruj na mięsie.
  5. Na górze rozłóż pieczarki. Posyp startym serem lub rozłóż plastry sera.
  6. Włóż do rozgrzanego do 160 st. C. piekarnika. Piecz przez około 45 min- 70 min (w zależności od grubości plastra mięsa). Po upływie wskazanego czasu wyciągnij z piekarnika i natnij nożem, aby sprawdzić czy mięso jest gotowe- nie powinno być surowe w środku. Jeśli mięso jest zbyt twarde to ponownie wstaw je do piekarnika i piecz jeszcze przez chwilę. 
  7. Zjedz od razu po przygotowaniu.

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: pomysł na keto obiad, przepis na wołowinę z piekarnika, przepis na wołowinę, posiłki białkowo tłuszczowe przepisy, keto przepisy obiad, przepisy na danie z wołowiną, zdrowe przepisy z wołowiną, wołowina przepisy, jak zrobić wołowinę, pomysły na wołowinę

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena

Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 24 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Wcześniejszy wpis Następny wpis