Karkówka w ziołach
Karkówka w ziołach to proste i szybkie danie z karkówki. Jak przyrządzić karkówkę? Poznaj prosty przepis na karkówkę w plastrach!
Karkówka w ziołach to proste i szybkie w przygotowaniu danie z karkówki w plastrach.
Karkówka smażona to bardzo uniwersalne danie, które można wykorzystać na wiele sposobów…
Karkówka z patelni świetnie smakuje zarówno sama, jak i z różnymi dodatkami, np: sosami, sałatkami, ziemniakami, ryżem, pieczywem (również jako burger), czy tortillą.
Wieprzowina jest od lat bardzo popularnym mięsem. Poza walorami smakowymi ma również wysoką wartość odżywczą– dostarcza sporo białka, witamin i żelaza.
Ten posiłek jest odpowiedni dla ludzi stosujących dietę standardową lub niskowęglowodanową (w tym również ketogeniczną).
Jak zrobić karkówkę? Poznaj prosty przepis na karkówkę!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.
Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.
Czas przygotowania: 12 min + czas marynowania
Kalorie: 397
Białko: 30 g
Węglowodany: <1 g
Tłuszcze: 31 g
Składniki na 1 porcję karkówki w ziołach:
- Karkówka wieprzowa 1 średni plaster (150 g)
- Masło klarowane 1 łyżeczka (5 g)
- Czosnek w proszku
- Zioła prowansalskie
- Tymianek
- Pieprz
- Sól
Przygotowanie karkówki w ziołach:
- Mięso oczyść, osusz i połóż na deskę. Rozgnieć i rozpłaszcz dłońmi.
- Dopraw do smaku ziołami prowansalskimi, czosnkiem w proszku, tymiankiem i pieprzem z dwóch stron. Dokładnie wklep przyprawy w mięso.
- Przykryj i włóż do lodówki na minimum 30 min (możesz pominąć marynowanie, ale smak karkówki będzie mniej wyrazisty).
- Na patelni rozgrzej masło. Po chwili włóż mięso. Smaż na umiarkowanym ogniu do prawidłowej obróbki termicznej i zarumienienia, czyli po kilka minut na każdą stronę (w zależności od grubości plastra). Pilnuj, aby zbyt mocno nie przypalić mięsa.
- Przełóż na talerz i opcjonalnie dopraw do smaku solą.
Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery
Powiązane zagadnienia- posiłek: karkówka smażona na patelni, karkówka smażona w plastrach, karkówka smażona kalorie, jak zrobić karkówkę, prosty przepis na karkówkę, karkówka przepis, karkówka z ziołami, jak przyprawić karkówkę, jak zrobić karkówkę na obiad, karkówka wieprzowa przepis, karkówka w ziołach, karkówka smażona na maśle, karkówka smażona na patelni kcal, karkówka smażona przepis, jak przyrządzić karkówkę, przepis na karkówkę
Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena
Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem: