Baton śniadaniowy Cookie Crisp
Baton śniadaniowy Cookie Crisp – idealny mix smaku, energii i zdrowia na start dnia! Jak zrobić batona cookie crisp? Poznaj przepis na batonik z płatków!
Baton śniadaniowy Cookie Crisp to idealna opcja dla tych, którzy szukają szybkiego, ale jednocześnie smacznego i dodającego energii startu w dzień. Łącząc w sobie kuszące płatki śniadaniowe Cookie Crisp z naturalnymi słodzikami i zdrowymi tłuszczami, ten domowej roboty baton zapewnia zarówno komfort pysznego smaku, jak i korzyści zdrowotne.
Płatki Cookie Crisp, główny składnik tych batonów, dostarczają węglowodany, które są źródłem szybkiej energii, niezbędnej zwłaszcza rano. Dodając do nich olej kokosowy, zyskujemy dodatkowe korzyści. Olej kokosowy jest ceniony za swoje właściwości przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze, a także za zdolność do wspierania metabolizmu i poprawy poziomu cholesterolu.
Syrop klonowy nie tylko słodzi, ale dostarcza również mnóstwa antyoksydantów, które mogą pomóc w walce z wolnymi rodnikami w organizmie. Jest również naturalnym źródłem minerałów, takich jak cynk i mangan, które wspierają odporność i zdrowie kości.
Te batony śniadaniowe są nie tylko wygodne i łatwe do zabrania, ale także oferują bardziej zrównoważoną opcję dla tradycyjnych słodyczy, pozwalając na cieszenie się słodkim smakiem bez dodatku rafinowanego cukru. Idealne na zabiegane poranki, jako przekąska po treningu lub po prostu jako zdrowy deser, Batonik śniadaniowy Cookie Crisp to doskonały wybór dla każdego, kto szuka pysznego i odżywczego sposobu na zaspokojenie głodu.
Jak zrobić baton z płatków śniadaniowych? Poznaj prosty przepis na batonik śniadaniowy!
Czas przygotowania: 5 min + czas chłodzenia
Kalorie: 274
Białko: 0 g
Węglowodany: 50 g
Tłuszcze: 7 g
Składniki na baton śniadaniowy Cookie Crisp:
- Płatki Cookie Crisp 1 szklanka (50 g)
- Syrop klonowy 1 łyżka (15 g)
- Olej kokosowy 1 łyżeczka (5 g)
- Woda
Przygotowanie batona śniadaniowego Cookie Crisp:
Krok 1: Płatki drobno pokrusz (dla ułatwienia możesz umieścić płatki w woreczku foliowym i wtedy pokruszyć).
Krok 2: W rondelku umieść olej, syrop i trochę wody. Podgrzej do połączenia, co chwilę mieszając.
Krok 3: Następnie dodaj płatki. Mieszaj i ucieraj, aż do momentu w którym wszystkie płatki będą pokryte klejącą masą.
Krok 4: Uformuj w małej foremce lub w kawałku folii spożywczej na kształt batona i włóż do lodówki. Zjedz dopiero, gdy zastygnie i lekko stwardnieje.
Krok 5: Przechowuj go w lodówce i zjedz w ciągu 3-4 dni.
Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery
Powiązane zagadnienia- posiłek: baton śniadaniowy przepisy, batoniki przepis bez pieczenia, baton przepis z płatków śniadaniowych, jak zrobić batona cookie crisp, cookie crisp co zrobić, przepis na batonik z płatków, jak zrobić baton z cookie crisp, płatki śniadaniowe na diecie, jakie platki sniadaniowe na diecie, czy można jeść płatki śniadaniowe na diecie, jak zrobić batona w domu
Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena
Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem: