Menu
Przepisy / Halloween

Dip kociołek czarownicy na Halloween

Dip kociołek czarownicy to upiorny, halloweenowy posiłek na słodko. Jak zrobić dietetyczny dip kociołek czarownicy na Halloween? Sprawdź nasz fit przepis!

Halloween to święto, które już raczej na dobre zagościło w naszej kulturze. Jestem z tego naprawdę zadowolona, ponieważ bardzo przepadam za całą filmową oprawą tego dnia. Przerażające czarownice, wampiry, duchy, kościotrupy, zombie i inne stwory, wieczorem 31 października opanowują świat. I choć u nas ten dzień nie jest jeszcze aż tak hucznie obchodzony jak na przykład w Stanach Zjednoczonych czy Wielkiej Brytanii, to i tak klimat jest niesamowity.
Dip kociołek czarownicy na Halloween to bardzo szybka i prosta w przygotowaniu, upiorna przekąska na Halloween.
Główny składnik dipu, czyli serek Bieluch nie zawiera konserwantów i stabilizatorów, a ponadto dzięki stosowaniu w procesie produkcji nowoczesnej technologii membranowej (ultrafiltracji), zawiera wszystkie najważniejsze białka serwatkowe mleka.
Białko jest ważnym elementem diety, ponieważ jest budulcem mięśni i bardzo dobrze zaspokaja głód.
Ponadto serek Bieluch dostarcza organizmowi cennych mikroelementów, m.in. wapń, który jest konieczny do zachowania dobrej kondycji kości.
Więcej dietetycznych przepisów na proste i szybkie w przygotowaniu posiłki na różne okoliczności znajdziesz w naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- kliknij, aby poznać naszą promocyjną ofertę.

Czas przygotowania: 5 min
Kalorie: 250
Białko: 10 g
Węglowodany: 25 g
Tłuszcze: 12 g

Składniki na 1 porcję dipu kociołka czarownicy na Halloween:

  • Serek Bieluch 2/3 opakowania (100 g)
  • Mleko 2% 2 łyżki (20 g)
  • Słodzik erytrytol 1 łyżka (10 g)
  • Jabłko 1/2 średniej sztuki (75 g)
  • Krakersy 3 sztuki (15 g)
  • Aromat spożywczy (np. waniliowy, czekoladowy lub migdałowy)
  • Zielony barwnik spożywczy

Przygotowanie dipu kociołka czarownicy na Halloween:

  1. Umyte i osuszone jabłko pokrój w cienkie plasterki. Usuń gniazdo nasienne z każdego plasterka. 
  2. W kielichu blendera umieść serek Bieluch, mleko, erytrytol (lub jakikolwiek inny słodzik bez kalorii), ulubiony aromat spożywczy (np. waniliowy, czekoladowy, migdałowy itp) oraz odrobinę zielonego barwnika spożywczego. 
  3. Zblenduj na gładką i jednolitą masę. 
  4. Gotowy dip przełóż do naczynia. 
  5. Zjedz razem z plasterkami jabłka i krakersami. 

Jeśli skorzystasz z naszego przepisu, będzie nam bardzo miło jeśli dodasz zdjęcie (story lub post) na Facebook lub Instagram i nas oznaczysz:
Instagram
Facebook
Dziękujemy!

5 35 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze