• Do czego wykorzystać parmezan?

    Do czego wykorzystać parmezan?

    domi

    Parmezan, zwany także Parmigiano Reggiano, to jeden z najbardziej znanych włoskich serów. Ceniony jest za swój bogaty, orzechowy smak oraz twardą teksturę. Najczęściej wykorzystuje się go do dań z makaronem – ale nie tylko! Sprawdź, do czego jeszcze można dodać parmezan. Parmezan to twardy, długo dojrzewający ser typu podpuszczkowego, produkowany na bazie mleka krowiego. Charakteryzuje się intensywnym orzechowym smakiem oraz ziarnistą, twardą teksturą. Od wieków zajmuje ważne miejsce w kuchni włoskiej, będąc niezastąpionym składnikiem wielu dań. Sprawdź ofertę sklepu Kaufland na stronie: https://sklep.kaufland.pl/asortyment/produkty-spozywcze/produkty-mleczne-i-jajka/ser/sery-twarde-i-poltwarde/parmezan.html i poznaj bliżej ten wyjątkowy ser. Do czego można wykorzystać parmezan i w jakich daniach się sprawdzi? Klasyczne zastosowanie…

    Przeczytaj więcej
  • Wołowina po meksykańsku przepis

    Wołowina po meksykańsku

    domi

    Wołowina po meksykańsku– pełne smaku połączenie mielonej wołowiny, papryki, fasoli i kukurydzy! Jak zrobić wołowinę po meksykańsku? Poznaj przepis na wołowinę!

    Przeczytaj więcej
  • salatka tunczykiem i jajkiem przepis

    Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

    domi

    Sałatka z tuńczykiem i jajkiem to prosty i zdrowy posiłek dietetyczny. Jak zrobić sałatkę z tuńczyka z puszki? Poznaj przepis na sałatkę z tuńczykiem i jajkiem!

    Przeczytaj więcej
  • gulasz z indyka przepis

    Gulasz z indyka

    domi

    Gulasz to proste i szybkie danie z mięsa i warzyw. Jak zrobić dietetyczny gulasz z indyka? Poznaj prosty przepis na gulasz z indyka i warzyw!

    Przeczytaj więcej
  • Omlet wegański przepis

    Omlet wegański

    domi

    Omlet to świetny pomysł na zdrowe śniadanie. A co jeśli stosujesz dietę wegańską? Mamy na to sposób! Jak zrobić wegański omlet? Poznaj przepis na omlet z tofu!

    Przeczytaj więcej
  • Popularność zamówień sushi na wynos

    Popularność zamówień sushi na wynos 

    domi

    Polska gastronomia ewoluuje, czerpiąc inspirację z zagranicznych trendów i dopasowując się do zmiennych potrzeb i upodobań klientów. Jedną z popularniejszych i bardzo widocznych w ostatnich latach, szczególnie po pandemii, tendencji, jest rosnąca popularność i częstotliwość zamówień na wynos. Dotyczy to wielu pozycji — pizzy, domowych obiadów, ale również kuchni japońskiej, w szczególności sushi. Na przykład, w 2020 roku liczba zamówień sushi wzrosła o 135%, a w niektórych miastach, takich jak Kraków, Wrocław i Poznań, nawet o 200%, jak podają platformy obsługujące dostawy. W tych okolicznościach opakowania jednorazowe do sushi stają się nieodłącznym elementem działalności restauracji oferujących te specjały. W dzisiejszym…

    Przeczytaj więcej
  • Zupa krem z białych warzyw i gruszki przepis

    Zupa krem z białych warzyw i gruszki

    domi

    Zupa krem z warzyw to świetny pomysł na dietetyczny i pożywny posiłek. Jak zrobić zupę krem z białych warzyw i gruszki? Poznaj prosty przepis na krem z gruszką!

    Przeczytaj więcej
  • Śmietanowe musli z truskawkami przepis

    Śmietanowe musli z truskawkami

    domi

    Śmietanowe musli z truskawkami to świetny pomysł na keto śniadanie na słodko. Jak zrobić niskowęglowodanowe musli? Poznaj prosty przepis na keto musli!

    Przeczytaj więcej
  • lody mietowe z czekolada przepis

    Lody miętowe z czekoladą

    domi

    Lody miętowe z czekoladą to pyszny sposób na słodkie orzeźwienie. Jak zrobić lody miętowe z czekoladą? Poznaj prosty przepis na domowe lody bez maszynki!

    Przeczytaj więcej
  • makaron z twarogiem i rodzynkami przepis

    Makaron z twarogiem i rodzynkami

    domi

    Makaron z twarogiem i rodzynkami to prosty fit posiłek na słodko. Jak zrobić makaron z twarogiem na słodko? Poznaj prosty przepis na makaron z białym serem!

    Przeczytaj więcej
1 2 3 4 171