Kompot z dyni to prosty i szybki w przygotowaniu napój dyniowy. Jak zrobić kompot z dyni? Poznaj prosty przepis na dietetyczny kompot dyniowy!
Stare ziemniaki – jeść ze skórką czy bez? To nie jest takie oczywiste!
Myślisz, że stare ziemniaki wystarczy obrać i ugotować? Sprawdź, kiedy ich skórka kryje wartości, a kiedy może być zagrożeniem dla zdrowia. Ziemniaki to podstawa wielu dań, ale nie wszystkie nadają…
Gdyby króliki potrafiły piec, ten przepis byłby ich numerem jeden
Ciasto marchewkowe to pyszny i prosty sposób na zdrowy deser. Sprawdź, jak w kilku krokach przygotować wilgotne, aromatyczne ciasto z marchewki! Słodycz marchewki, aromat cynamonu i lekka, puszysta konsystencja czynią…
Jak dietetyk online może pomóc w budowaniu zdrowych nawyków żywieniowych?
Każdy, kto dba o zdrowie, dobrze wie, że zdrowe odżywianie to nie chwilowa moda, lecz inwestycja w siebie. Coraz więcej osób dostrzega, że trwała zmiana stylu życia nie zaczyna się…
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą najcenniejsze właściwości
Większość osób trzyma cebulę i czosnek w złym miejscu, przez co tracą smak i moc. Sprawdź, jak je przechowywać, by zachowały swoje właściwości. Cebula i czosnek to podstawa wielu potraw,…
Papryka faszerowana, ale inaczej. Ten składnik zmienia wszystko
Papryka faszerowana kurczakiem i ananasem to prosty fit posiłek na szybko. Jak zrobić faszerowaną paprykę? Poznaj prosty przepis na faszerowaną paprykę! Soczysta, lekko słodka i pełna koloru papryka to warzywo,…
Nie myjesz bananów? Zobacz, co odkryto na ich skórkach
Myślisz, że banan nie wymaga mycia? Jego skórka może kryć więcej, niż przypuszczasz – od bakterii po cenne składniki, których zwykle nie doceniamy. Większość osób obiera banana bez zastanowienia i…
- 
Przeczytaj więcej
Mus śliwkowy – pełen błonnika i witamin, słodzony erytrytolem. Idealny jako deser lub dodatek do słodkiego dania. Jak zrobić mus ze śliwek? Poznaj przepis na mus śliwkowy! Mus śliwkowy to deser, który zaskakuje prostotą, a jednocześnie smakuje jak coś wyjątkowego. Śliwki, po podduszeniu nabierają naturalną słodycz oraz gładkość i aksamitną…
 - 
Przeczytaj więcej
Suflet jajeczny z papryką – lekkie, puszyste danie pełne białka i intensywnych smaków. Jak zrobić suflet z papryką? Poznaj przepis na pieczone danie z jajek! Suflet jajeczny z papryką to świetna propozycja dla tych, którzy mają ochotę na coś lekkiego, puszystego i pełnego smaku zamiast klasycznej jajecznicy lub jajka na…
 - 
Przeczytaj więcej
Sos jogurtowo-pomidorowy – lekki, orzeźwiający dodatek pełen białka i smaku. Jak zrobić sos pomidorowy z jogurtem? Poznaj przepis na sos z jogurtu i koncentratu! Sos jogurtowo-pomidorowy to jeden z tych dodatków, który w kilka chwil potrafi odmienić smak całego dania. Jest lekki, kremowy i pełen świeżości, a przy tym nie…
 - 
Przeczytaj więcej
Placki z dyni z serem feta – dyniowe danie pełne błonnika i zdrowych tłuszczów. Jak zrobić placki z dyni? Poznaj przepis na pyszne placuszki dyniowe z fetą! Placki z dyni z serem feta to jesienne danie, które łączy w sobie prostotę przygotowania, bogactwo smaku i wyjątkowy aromat sezonowych składników. To…
 - 
Przeczytaj więcej
Twój rosół wychodzi bez smaku? Jeden dodatek w ostatnich minutach gotowania potrafi zamienić zwykły bulion w aromatyczne, pełne smaku danie. Znasz to uczucie, kiedy rosół gotuje się od godziny, pachnie całkiem nieźle, a mimo to po spróbowaniu smakuje nijako? To wcale nie musi oznaczać kulinarnej porażki. Istnieje prosty trik, który…
 - 
Przeczytaj więcej
Burgerotosty to chrupiące danie pełne smaku i wartości odżywczych. Jak zrobić tostowe burgery z wołowiną? Poznaj przepis na burgery z tostów! Wyobraź sobie chrupiące tosty, które po przekrojeniu kryją w środku soczyste mięso, roztopiony ser i świeże dodatki niczym w najlepszym burgerze. Tak właśnie smakują burgerotosty, czyli połączenie dwóch specjałów…
 - 
Przeczytaj więcej
Sałatka z ricotty i suszonych pomidorów to proste włoskie danie z orzechami. Jak zrobić sałatkę z suszonymi pomidorami? Poznaj prosty przepis na sałatkę keto!
 - 
Przeczytaj więcej
Gotujesz jajka na twardo, a żółtko nagle ma dziwny, niebieskawy kolor? Ten nietypowy efekt wciąż budzi sporo pytań. Skąd się bierze? Czasem po ugotowaniu jajek na twardo pojawia się na żółtku delikatna zielono-niebieska obwódka. Dla wielu osób wygląda to mało zachęcająco i automatycznie budzi wątpliwości typu: czy takie jajko na…
 - 
Przeczytaj więcej
Ciastka z czekolady i masła orzechowego to proste wegańskie ciastka z czekoladą. Jak zrobić ciastka z masłem orzechowym? Poznaj przepis na ciastka z czekoladą!