Hot dog z domową kiełbaską z kurczaka przepis

Hot dog z domową kiełbaską z kurczaka

Domi Zaremba

Hot dog z kurczakiem i sosem majonezowo-musztardowym to prosty i szybki posiłek typu zdrowy fast food. Jak zrobić hot doga? Poznaj łatwy przepis na hot doga!

Hot dog wcale nie musi być szybką i mało wartościową przekąską kupioną na stacji benzynowej czy w barze. Hot dogi cieszą się ogromną popularnością, a w związku z tym powstaje mnóstwo ich modyfikacji. Istnieje wiele sposobów na urozmaicenie tego prostego posiłku. Jednym z nich jest przygotowanie hot doga z domową drobiową kiełbaską i sosem majonezowo-musztardowym.
Hot dog z domową kiełbaską z kurczaka to prosty i szybki w przygotowaniu posiłek typu zdrowy fast food.
Jak zrobić hot doga z domową kiełbaską? Poznaj prosty przepis na hot doga!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 25 min
Kalorie: 394
Białko: 24 g
Węglowodany: 33 g
Tłuszcze: 19 g

Składniki na 1 porcję hot doga z domową kiełbaską z kurczaka:

  • Mięso mielone z kurczaka 1/2 szklanki (100 g)
  • Bułka do hot doga klasycznego 1 sztuka (60 g)
  • Sałata 1 liść (15 g)
  • Pomidorki koktajlowe 2 średnie sztuki (30 g)
  • Majonez 1 łyżeczka (10 g)
  • Musztarda 1 łyżeczka (5 g)
  • Erytrytol lub inny słodzik bez kalorii 1 łyżeczka (4 g)
  • Sól
  • Pieprz
  • Słodka papryka
  • Ostra papryka
  • Cynamon
  • Curry

Przygotowanie hot doga z domową kiełbaską z kurczaka:

  1. Piekarnik rozgrzej do 200 st. C.
  2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
  3. W miseczce umieść mięso. 
  4. Dopraw solą, pieprzem, słodką papryką, ostrą papryką, cynamonem i curry. Każdej z przyprawy użyj tylko szczyptę. 
  5. Dokładnie wymieszaj i wyrób do otrzymania jednolitej masy, a następnie mokrymi dłońmi uformuj kule i wydłużaj ją aż do osiągnięcia pożądanej długości (nieco dłuższej od bułki). 
  6. Uformowane mięso przełóż na blachę.  
  7. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piecz przez około 15-20 min. W połowie pieczenia obróć na drugą stronę. W tym czasie przygotuj pozostałe składniki. 
  8. Liść sałaty umyj i osusz.  
  9. Pomidorki umyj, osusz i pokrój w plasterki. 
  10. Przygotuj sos: wymieszaj majonez, musztardę, słodzik oraz szczyptę soli. 
  11. Przygotuj bułkę, gdy mięso będzie już prawie gotowe: przekrój bułkę wzdłuż na pół, nie rozcinając jej do końca i podgrzej ją zgodnie z zaleceniami znajdującymi się na opakowaniu. 
  12. Do podgrzanej bułki włóż kolejno: sałatę, pomidorki i mięso. Polej przygotowanym sosem. 
  13. Przełóż na talerz. 

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: hot dog przepis, hot dogi domowe, jak zrobić hot doga, jak zrobić hot doga w piekarniku, łatwe przepisy na hot dogi, przepis na hot doga z warzywami, fit przepis na hot doga, dietetyczny przepis na hot doga, przepis z mięsem mielonym, jak przygotować hot doga, pomysł na hot doga

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena

Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 27 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Wcześniejszy wpis Następny wpis