Karkówka w musztardzie
Karkówka w musztardzie to proste i szybkie danie z karkówki. Jak przyrządzić karkówkę? Poznaj prosty przepis na karkówkę w plastrach!
Karkówka w musztardzie to proste i szybkie w przygotowaniu danie z karkówki w plastrach.
Karkówka smażona to bardzo uniwersalne danie, które można wykorzystać na wiele sposobów…
Karkówka w marynacie z musztardą świetnie smakuje zarówno sama, jak i z różnymi dodatkami, np: sosami, sałatkami, ziemniakami, ryżem, pieczywem (również jako burger), czy tortillą.
Wieprzowina jest od lat bardzo popularnym mięsem. Poza walorami smakowymi ma również wysoką wartość odżywczą– dostarcza sporo białka, witamin i żelaza.
Ten posiłek jest odpowiedni dla ludzi stosujących dietę standardową lub niskowęglowodanową (w tym również ketogeniczną).
Jak zrobić karkówkę w musztardzie? Poznaj prosty przepis na karkówkę w marynacie musztardowej!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.
Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.
Czas przygotowania: 12 min + czas marynowania
Kalorie: 453
Białko: 31 g
Węglowodany: 1 g
Tłuszcze: 36 g
Składniki na 1 porcję karkówki w musztardzie:
- Karkówka wieprzowa 1 średni plaster (150 g)
- Musztarda 1 łyżka (10 g)
- Masło klarowane 1 łyżka (10 g)
- Chilli
- Pieprz
- Sól
Przygotowanie karkówki w musztardzie:
- Mięso oczyść, osusz i połóż na deskę. Rozgnieć i rozpłaszcz dłońmi.
- Dopraw do smaku chilli i pieprzem. Dokładnie wklep przyprawy w mięso.
- Przełóż na drugą stronę i równomiernie posmaruj musztardą.
- Przykryj i włóż do lodówki na minimum 30 min (możesz pominąć marynowanie, ale smak karkówki będzie mniej wyrazisty).
- Na patelni rozgrzej masło. Po chwili włóż mięso. Smaż na umiarkowanym ogniu do prawidłowej obróbki termicznej i zarumienienia, czyli po kilka minut na każdą stronę (w zależności od grubości plastra). Pilnuj, aby zbyt mocno nie przypalić mięsa.
- Przełóż na talerz i opcjonalnie dopraw do smaku solą.
Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery
Powiązane zagadnienia- posiłek: karkówka smażona na patelni, karkówka smażona kalorie, karkówka smażona w plastrach, jak przyprawić karkówkę do smażenia, jak zrobić karkówkę na patelni, karkówka w musztardzie przepis, karkówka w marynacie z musztardy przepis, jak zrobić karkówkę w musztardzie, karkówka w musztardzie kalorie
Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena
Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem: