musztardowa karkowka przepis

Karkówka w musztardzie

Domi Zaremba

Karkówka w musztardzie to proste i szybkie danie z karkówki. Jak przyrządzić karkówkę? Poznaj prosty przepis na karkówkę w plastrach!

Karkówka w musztardzie to proste i szybkie w przygotowaniu danie z karkówki w plastrach.
Karkówka smażona to bardzo uniwersalne danie, które można wykorzystać na wiele sposobów…
Karkówka w marynacie z musztardą świetnie smakuje zarówno sama, jak i z różnymi dodatkami, np: sosami, sałatkami, ziemniakami, ryżem, pieczywem (również jako burger), czy tortillą.
Wieprzowina jest od lat bardzo popularnym mięsem. Poza walorami smakowymi ma również wysoką wartość odżywczą– dostarcza sporo białka, witamin i żelaza.
Ten posiłek jest odpowiedni dla ludzi stosujących dietę standardową lub niskowęglowodanową (w tym również ketogeniczną).
Jak zrobić karkówkę w musztardzie? Poznaj prosty przepis na karkówkę w marynacie musztardowej!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 12 min + czas marynowania
Kalorie: 453
Białko: 31 g
Węglowodany: 1 g
Tłuszcze: 36 g

Składniki na 1 porcję karkówki w musztardzie:

  • Karkówka wieprzowa 1 średni plaster (150 g)
  • Musztarda 1 łyżka (10 g)
  • Masło klarowane 1 łyżka (10 g)
  • Chilli
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie karkówki w musztardzie:

  1. Mięso oczyść, osusz i połóż na deskę. Rozgnieć i rozpłaszcz dłońmi. 
  2. Dopraw do smaku chilli i pieprzem. Dokładnie wklep przyprawy w mięso. 
  3. Przełóż na drugą stronę i równomiernie posmaruj musztardą. 
  4. Przykryj i włóż do lodówki na minimum 30 min (możesz pominąć marynowanie, ale smak karkówki będzie mniej wyrazisty).
  5. Na patelni rozgrzej masło. Po chwili włóż mięso. Smaż na umiarkowanym ogniu do prawidłowej obróbki termicznej i zarumienienia, czyli po kilka minut na każdą stronę (w zależności od grubości plastra). Pilnuj, aby zbyt mocno nie przypalić mięsa. 
  6. Przełóż na talerz i opcjonalnie dopraw do smaku solą. 

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: karkówka smażona na patelni, karkówka smażona kalorie, karkówka smażona w plastrach, jak przyprawić karkówkę do smażenia, jak zrobić karkówkę na patelni, karkówka w musztardzie przepis, karkówka w marynacie z musztardy przepis, jak zrobić karkówkę w musztardzie, karkówka w musztardzie kalorie

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena


Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 34 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Wcześniejszy wpis Następny wpis