Menu
Przepisy / Obiad / Kolacja

Kociołek z fasolą, papryką i oliwą z kaszą jaglaną

Kociołek z fasolą, papryką i oliwą z kaszą jaglaną to pomysł na prosty obiad. Jak zrobić domowy kociołek z kaszą? Poznaj przepis na warzywny kociołek!

Kociołek z fasolą, papryką i oliwą z kaszą jaglaną to niezwykle prosty w przygotowaniu fit posiłek na słono.
Kasza jaglana posiada mnóstwo cennych wartości odżywczych i właściwości leczniczych. To cenne źródło m.in. fosforu, żelaza, cynku, miedzi, manganu oraz witaminy B1. Dodatkowo jest zasadotwórcza, więc pomaga odkwasić organizm.
Jak zrobić szybki obiad z kaszą jaglaną? Poznaj prosty przepis na zdrowy obiad bez mięsa!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 15 min
Kalorie: 341
Białko: 14 g
Węglowodany: 57 g
Tłuszcze: 7 g

Składniki na 1 porcję kociołka z fasolą, papryką i oliwą z kaszą jaglaną:

  • Pomidory konserwowe 1/2 opakowania (200 g)
  • Fasola czerwona konserwowa 1/2 opakowania (90 g)
  • Papryka czerwona 1/2 małej sztuki (50 g)
  • Kasza jaglana 5 łyżek lub 1/2 woreczka (50 g)
  • Oliwa 1 łyżeczka (5 g)
  • Sól
  • Pieprz
  • Wędzona słodka papryka

Przygotowanie kaszy jaglanej:

  1. Kaszę dokładnie wypłucz pod bieżącą wodą lub umieść w naczyniu i zalewaj kilkukrotnie wodą, mieszaj i odlewaj do momentu, aż woda przestanie być mętna.
  2. Przepłukaną kaszę umieść w garnku i wlej wodę do gotowania w proporcji 2:1 (woda:kasza). Dodaj szczyptę soli. Gotuj bez mieszania na małym ogniu pod przykryciem przez około 15 min. Po upływie wskazanego czasu woda powinna zostać wchłonięta. W czasie gotowania przygotuj pozostałe składniki. 

Przygotowanie kociołka z fasolą, papryką i oliwą z kaszą jaglaną:

  1. Paprykę umyj, osusz i pokrój w kostkę (bez części niejadalnych).
  2. W rondelku umieść pomidory konserwowe (razem z sokiem), odcedzoną z zalewy fasolę i paprykę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i wędzoną słodką papryką. 
  3. Podgrzej na umiarkowanym ogniu, co chwilę mieszając. 
  4. Przełóż do miseczki, polej oliwą i zjedz z kaszą jaglaną. 

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: jak zrobić szybki obiad z kaszą jaglaną, przepis na zdrowy obiad bez mięsa, przepisy z kaszą jaglaną dietetyczne, fit przepisy z kaszy jaglanej, wegańskie przepisy z kaszą jaglaną, wegańskie dania z kaszy jaglanej, weganskie przepisy z fasolą, wegańskie przepisy z pomidorami konserwowymi, przepisy z pomidorami konserwowymi, do czego kasza jaglana, do czego wykorzystac kasze jaglana, fit obiad z czerwoną fasolą, przepisy z czerwoną fasolą, przepis z fasolą w sosie pomidorowym, fasola czerwona przepisy na obiad, papryka przepisy dietetyczne, co z fasoli z puszki, co z pomidorów konserwowych, pomysł na obiad z czerwonej fasoli, obiad jednogarnkowy dietetyczny

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena

Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 5 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze