Kotlet schabowy z piekarnika
Kotlet schabowy z piekarnika to alternatywa dla klasycznych kotletów. Jak zrobić kotlety bez panierki? Poznaj przepis na kotleta schabowego z piekarnika!
Kotlet schabowy z piekarnika to smaczna alternatywa dla tradycyjnych smażonych kotletów. W przeszłości kotlety schabowe były jednym z najpopularniejszych dań w polskiej kuchni, a ich historia sięga wielu lat wstecz.
Kotlety schabowe z piekarnika bez panierki zwykle podaje się z ziemniakami, ryżem lub kluskami śląskimi oraz surówkami np. z kiszonej kapusty, ogórków lub wielowarzywnymi. Jednak doskonale komponują się z wieloma różnymi składnikami, dlatego nie warto się ograniczać.
Wieprzowina, z której wykonane są kotlety schabowe, jest bogatym źródłem białka, żelaza, witamin z grupy B oraz kwasu tłuszczowego omega-3.
Kotlety schabowe z piekarnika bez panierki są mniej tłuste niż tradycyjnie smażone, co czyni je bardziej dietetycznym wyborem.
Kotlety schabowe bez panierki są przygotowywane przez upieczenie schabowych plastrów wieprzowych w piekarniku. To świetna alternatywa dla osób, które chcą unikać smażenia na oleju, a jednocześnie cieszyć się smakiem kotletów schabowych.
Kotlety schabowe bez panierki z piekarnika mogą być smacznym i dietetycznym wyborem dla wszystkich miłośników tego klasycznego dania.
Jeśli wolisz smażone kotlety bez panierki– sprawdź przepis na kotlet schabowy z patelni!
Jak zrobić kotlety schabowe w piekarniku? Poznaj prosty przepis na kotlety schabowe bez panierki!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.
Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.
Czas przygotowania: 15 min
Kalorie: 128
Białko: 24 g
Węglowodany: <1 g
Tłuszcze: 4 g
Składniki na kotlet schabowy z piekarnika:
- Schab wieprzowy 1 średni plaster (100 g)
Przygotowanie kotleta schabowego z piekarnika:
- Plaster schabu przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz do prawidłowej obróbki termicznej i zarumienienia, czyli przez około 15-20 min (w zależności od grubości plastra). Pilnuj, aby zbyt mocno nie przypalić kotleta.
- Przełóż na talerz i opcjonalnie dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery
Powiązane zagadnienia- posiłek: kotlet schabowy z piekarnika kcal, kotlet schabowy z piekarnika przepis, kotlet schabowy z piekarnika bez panierki, kotlet schabowy przepis fit, kotlety schabowe z piekarnika bez panierki, kotlety schabowe bez panierki odchudzanie, jak upiec kotlety schabowe w piekarniku, jak przyrządzić kotlety schabowe z piekarnika, jak zrobić kotlety bez panierki, przepis na kotleta schabowego z piekarnika, dietetyczny schabowy z piekarnika, jak zrobic dietetyczny schabowy
Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena
Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem: