Kvarg z jabłkiem, orzechami i otrębami przepis

Kvarg z jabłkiem, orzechami i otrębami

Domi Zaremba

Kvarg z jabłkiem, orzechami i otrębami to prosty i szybki deser z jogurtu. Z czym jeść kvarg na diecie? Poznaj prosty przepis na kvarg z jabłkiem i orzechami!

Kvarg z jabłkiem, orzechami i otrębami to wyjątkowe połączenie smaków i wartości odżywczych, które zachwyci Twoje kubki smakowe. To pyszne i szybkie danie na słodko, które sprawi, że poranek czy podwieczorek będą jeszcze bardziej przyjemne.
Jogurt z jabłkiem jest idealnym rozwiązaniem dla miłośników zdrowych i lekkich deserów.
Kvarg, znany również jako tzw. “jogurt islandzki”, to źródło białka o niskiej zawartości tłuszczu. Dodatek świeżego, chrupiącego jabłka dostarcza witamin, błonnika i naturalnej słodyczy, idealnie komponując się z kremowym jogurtem
Orzechy to nie tylko wyjątkowy smak, ale również cenne źródło zdrowych tłuszczów, białka i minerałów. Dodając je do kvargu z jabłkiem, wzbogacamy nasz deser o walory smakowe i korzyści dla zdrowia.
Otręby natomiast dostarczają błonnika, który wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego i przyczynia się do utrzymania zdrowej wagi.
Deser z jogurtu, jabłka, orzechów i otrąb, to doskonała propozycja dla tych, którzy dbają o swoje zdrowie, nie rezygnując przy tym z wyjątkowych doznań smakowych. Spróbuj tego wyjątkowego połączenia i ciesz się pysznym i pożywnym posiłkiem, który dostarczy Ci energii na wiele godzin…
Jeśli lubisz szybkie desery z jabłka i jogurtu– sprawdź przepis na tarte jabłko z jogurtem!
Z czym jeść kvarg? Poznaj prosty przepis na jogurt z jabłkiem!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 2 min
Kalorie: 451
Białko: 28 g
Węglowodany: 48 g
Tłuszcze: 17 g

Składniki na 1 porcję kvargu z jabłkiem, orzechami i otrębami:

  • Jogurt kvarg smakowy 1 opakowanie (200 g)
  • Jabłko 1 średnia sztuka (150 g)
  • Migdały 1 łyżka (10 g)
  • Orzechy laskowe 1 łyżka (10 g)
  • Orzeszki ziemne 1 łyżka (10 g)
  • Otręby owsiane 1 łyżeczka (5 g)
  • Otręby pszenne 1 łyżeczka (5)

Przygotowanie kvargu z jabłkiem, orzechami i otrębami:

  1. Jabłko umyj, obierz i zetrzyj na tarce. 
  2. Migdały, orzeszki ziemne i orzechy laskowe drobno pokrój.
  3. W miseczce umieść jogurt, jabłko, orzechy i otręby. Wymieszaj. 

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: jogurt z jabłkiem przepis, szybki deser bez pieczenia, dania na słodko z jabłkami, dania na słodko szybkie, desery z jabłka i jogurtu, jogurt jablko kcal, jogurt jabłko kalorie, z czym jesc kvarg, przepis na jogurt z jabłkiem, kvarg przepisy, z czym jeść kvarg na diecie, jogurt na słodko, jogurt na diecie redukcyjnej

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena


Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 1 Ocena
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Wcześniejszy wpis Następny wpis