Menu
Halloween / Przepisy

Pajęcze jajka na Halloween

Pajęcze jajka to proste przekąski na Halloween. Jak zrobić jajka na Halloween? Poznaj prosty przepis na halloweenowe faszerowane jajka z pająkami!

Pajęcze jajka to proste i szybkie w przygotowaniu danie na Halloween.
Do ich przygotowania potrzebujesz tylko: jajka, awokado, cebulę i oliwki.
Jajka są dobrym źródłem pełnowartościowego białka, licznych składników mineralnych i witamin, dlatego warto spożywać je regularnie.
Jak zrobić przekąskę z jajek na Halloween? Poznaj prosty przepis na halloweenowe danie z jajek!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 10 min
Kalorie: 355
Białko: 19 g
Węglowodany: 9 g
Tłuszcze: 26 g

Składniki na 1 porcję pajęczych jajek na Halloween:

  • Jajko kurze 3 sztuki (150 g)
  • Awokado 1/2 średniej sztuki (70 g)
  • Cebula 1 mała sztuka (50 g)
  • Oliwki czarne 6 sztuk (12 g)
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie jajka na twardo:

  1. Do garnka wlej wodę i włóż umyte jajko.
  2. Od momentu zagotowania wody, jajko powinno się gotować 8 minut. 
  3. Po upływie wskazanego czasu ostrożnie wylej wodę z garnka i wlej na jej miejsce zimną wodę, aby lekko schłodzić jajko i zatrzymać proces gotowania. W czasie gotowania jajka przygotuj pozostałe składniki.

Przygotowanie pajęczych jajek na Halloween:

  1. Awokado umyj, osusz i przekrój wzdłuż na pół. Połówkę z pestką skrop sokiem z cytryny, szczelnie zawiń folią spożywczą i włóż do lodówki (zużyj do innego posiłku w ciągu kilku dni). Z pozostałej części wyciągnij miąższ za pomocą łyżki. Następnie pokrój w mniejsze kawałki.
  2. Cebulę obierz i pokrój w mniejsze kawałki.
  3. Oliwki (bez pestek) przekrój na pół. Zostaw po 1 połowie z oliwki w całości (“odwłoki”), a resztę pokrój w paseczki (“odnóża”).
  4. Ugotowane jajka obierz i przekrój wzdłuż na pół. Wyjmij żółtka.
  5. W pojemniku do blendera umieść żółtka, awokado i cebulę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zblenduj na gładką i jednolitą masę. 
  6. Gotową masą napełnij białka jajek.
  7. Na górze faszerowanych jajek ułóż “pająki” z oliwek. 

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: jajka na halloween, jajka faszerowane na halloween, jajka pająki na halloween, dania na halloween dla dzieci, pomysł na danie na halloween, proste przekąski na Halloween, przepisy na halloweenowe przekąski, jedzenie na halloween przepisy, straszne jedzenie na halloween przepisy, szybkie jedzenie na halloween, halloween jedzenie, halloween straszne jedzenie

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena

Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 9 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze