Pasta z tuńczyka i jajka przepis

Pasta z tuńczyka i jajka

Domi Zaremba

Pasta z tuńczyka i jajka to prosty i szybki fit posiłek. Jak zrobić pastę z tuńczyka i jajka? Poznaj prosty przepis na pastę z jajka i tuńczyka!

Pasta z tuńczyka i jajka to prosty i szybki w przygotowaniu posiłek dietetyczny. Można ją jeść samą lub z różnymi dodatkami np. pieczywem, krakersami czy waflami ryżowymi.
Tuńczyk to niskokaloryczna ryba o sporej zawartości białka i wysokiej wartości odżywczej.
Jajko to bogate źródło pełnowartościowego i wzorcowego białka. Zawiera wszystkie aminokwasy w odpowiednich ilościach, w tym również te niezbędne, których nasz organizm nie potrafi sam wyprodukować. Dodatkowo jajka są świetnym źródłem witamin A, z grupy B, D, E i K oraz wielu składników mineralnych. 
Jak zrobić pastę z tuńczyka? Poznaj prosty przepis na pastę z tuńczyka i jajka!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 10 min
Kalorie: 295
Białko: 49 g
Węglowodany: 4 g
Tłuszcze: 7 g

Składniki na 1 porcję pasty z tuńczyka i jajka:

  • Tuńczyk w wodzie z puszki 1 opakowanie (130 g)
  • Jajko kurze 1 duża sztuka (60 g)
  • Jogurt naturalny skyr 4 łyżki (100 g)
  • Szczypiorek 1 łyżka (5 g)
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie jajka na twardo:

  1. Do garnka wlej wodę i włóż umyte jajko.
  2. Od momentu zagotowania wody, jajko powinno się gotować 8 minut. 
  3. Po upływie wskazanego czasu gotowania ostrożnie wylej wodę z garnka i wlej na jej miejsce zimną wodę, aby lekko schłodzić jajko i zatrzymać proces gotowania.

Przygotowanie pasty z tuńczyka i jajka:

  1. Szczypiorek umyj, osusz i drobno pokrój.
  2. Jajko obierz i pokrój w kostkę.
  3. Tuńczyka odcedź i rozdrobnij widelcem.
  4. W miseczce umieść jajko, tuńczyka, jogurt i szczypiorek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: pasta z tuńczyka na kanapki, pasta z tuńczyka z jajkiem, pasta z tuńczyka i jajka fit, pasta z tuńczyka i jajka kalorie, pasta z tuńczyka i jajka przepis, pasty z twarogu przepisy kulinarne, przepisy na dietetyczne pasty, przepisy na fit pasty do kanapek, przepisy z tuńczyka w puszce, przepisy z jajek, pasta z tuńczyka jak przygotować, jak zrobić pastę z tuńczyka,

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena

Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 11 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Wcześniejszy wpis Następny wpis