piers z kaczki z rozmarynem przepis

Pierś z kaczki z rozmarynem

Domi Zaremba

Pierś z kaczki z rozmarynem to smaczne i pożywne danie mięsne. Jak zrobić kaczkę z rozmarynem? Poznaj prosty przepis na pierś z kaczki z rozmarynem!

Pierś z kaczki z rozmarynem to proste, szybkie w przygotowaniu i naprawdę pyszne danie z kaczki.
Kaczka z rozmarynem świetnie smakuje zarówno sama, jak i z różnymi dodatkami np. sosami, ziemniakami czy sałatkami.
Mięso z kaczki jest nieco bardziej kalorycznym mięsem, niż popularniejszy drób (kurczak czy indyk), ale jest to związane z większą zawartością zdrowego tłuszczu w skórze oraz białka na 100 g.
Pierś z kaczki przesmażona, a następnie upieczona z dodatkiem przypraw nabiera naprawdę niesamowitego smaku.
Jak zrobić pierś z kaczki z rozmarynem? Poznaj prosty przepis na pierś z kaczki z piekarnika!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 30 min
Kalorie: 364
Białko: 70 g
Węglowodany: 0 g
Tłuszcze: 5 g

Składniki na 1 porcję piersi z kaczki z rozmarynem:

  • Pierś z kaczki 1 duży filet (260 g)
  • Rozmaryn świeży lub suszony
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie piersi z kaczki z rozmarynem:

  1. Mięso oczyść, osusz i ponacinaj ostrym nożem skórę w dość drobną kratkę (rób to bardzo delikatnie, aby nie ponacinać mięsa).
  2. Patelnię dobrze rozgrzej na umiarkowanym ogniu.
  3. Gdy patelnia będzie dobrze rozgrzana, włóż pierś z kaczki (skórą do dołu) i smaż przez 7 min. 
  4. Po upływie wskazanego czasu, pierś przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze przez 5 min. 
  5. Usmażoną pierś z kaczki przełóż (skórą do góry) na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 
  6. Mięso dopraw do smaku solą, pieprzem i świeżym lub suszonym rozmarynem.
  7. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz przez około 15-20 min.  
  8. Wyłóż na talerz.

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: pierś z kaczki pieczona, pierś z kaczki przepis, pierś z kaczki przepis na obiad, pierś z kaczki przepisy kulinarne, pierś z kaczki jak zrobić, filet z kaczki jak zrobić, soczysta pierś z kaczki jak zrobić, pieczona pierś z kaczki jak przygotować, dania z kaczki dietetyczne, dobry obiad z kaczki, pierś z kaczki przepis prosty, jak zrobić pierś z kaczki z rozmarynem, jak zrobić pierś z kaczki ze skórą, pierś kaczki z rozmarynem

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena

Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 2 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Wcześniejszy wpis Następny wpis