Tost z masłem orzechowym i mango
Tost z masłem orzechowym i mango to szybkie danie typu zdrowy fast food. Jak zrobić tosty z masłem orzechowym? Poznaj przepis na tosty z masłem orzechowym!
Tost z masłem orzechowym i mango to proste i szybkie w przygotowaniu danie na słodko.
Tosty może nie cieszą się mianem zbyt „zdrowych”, ale w trosce o zdrowie i zadbaną sylwetkę wcale nie musimy z nich rezygnować.
Podobnie jak w przypadku wielu innych posiłków typu fast food, problemem może być sposób ich przygotowania i wykorzystane składniki oraz przede wszystkim ich ilość.
Masło orzechowe jest niezwykle bogatym źródłem antyoksydantów, białka, zdrowych tłuszczów nienasyconych, błonnika oraz wielu witamin i minerałów.
Mango może przyczynić się do obniżenia poziomu cukru we krwi oraz insulinooporności i poprawienia tolerancji na glukozę. Dodatkowo reguluje poziom lipidów, czyli zmniejsza ryzyko rozwoju chorób sercowo-naczyniowych. Mango zawiera również sporo potasu, dzięki czemu obniża podwyższony poziom ciśnienia tętniczego.
Regularne spożywanie mango może zmniejszyć ryzyko rozwoju zespołu metabolicznego, na który składają się podwyższony poziom cholesterolu, trójglicerydów, cukru we krwi i ciśnienia tętniczego.
Jeśli wolisz tosty bez mango– sprawdź przepis na tosty z masłem orzechowym z patelni.
Jak zrobić tosty z masłem orzechowym z patelni? Poznaj prosty przepis na tosty z masłem orzechowym i owocami!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.
Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.
Czas przygotowania: 5 min
Kalorie: 226
Białko: 6 g
Węglowodany: 26 g
Tłuszcze: 11 g
Składniki na 1 porcję tosta z masłem orzechowym i mango:
- Chleb tostowy 1 kromka (25 g)
- Masło orzechowe 1 łyżka (20 g)
- Mango 1/4 średniej sztuki (50 g)
Przygotowanie tosta z masłem orzechowym i mango
- Kromkę chleba tostowego podpiecz w tosterze lub na suchej patelni (na bardzo małym ogniu przez około 3-5 min na każdą stronę). W tym czasie przygotuj mango.
- Mango umyj, obierz ze skórki i pokrój w mniejsze kawałki.
- Przygotowanego tosta równomiernie posmaruj masłem orzechowym. Na górze połóż pokrojone mango.
- Zjedz od razu po przygotowaniu.
Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery
Powiązane zagadnienia- posiłek: z czym jeść tosty na diecie, z czym podawać tosty na słodko, tosty z masłem orzechowym przepis, tosty z masłem orzechowym fit, chleb tostowy masło orzechowe, tosty z patelni bez jajka, jak zrobić tosty z masłem orzechowym przepis, chleb tostowy dieta przepisy, tosty z masłem orzechowym i mango, tosty z masłem orzechowym i owocami
Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena
Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem: