Tosty z tofu i sosem musztardowym z fasolą w pomidorach
Tosty z tofu i sosem musztardowym z fasolą to zdrowe i proste fit śniadanie. Z czym można zjeść wegańskie tosty? Poznaj prosty pomysł na tosty z tofu!
Tosty z tofu i sosem musztardowym z fasolą w pomidorach to kulinarny poemat dla kubków smakowych.
Tofu, ta wszechstronna biała kostka, zawiera sporo białka i aminokwasów, będąc doskonałym wyborem nie tylko dla wegetarian. Fasola, bogata w błonnik i składniki odżywcze, dodaje potrawie sycącej głębi, podczas gdy pomidory konserwowe, zachowujące świeżość i bogactwo składników odżywczych, nadają sosowi słodko-kwasowy balans. Kombinacja tych trzech składników w towarzystwie chrupiących tostów to propozycja, która zadowoli zarówno miłośników kuchni tradycyjnej, jak i tych, którzy lubią eksperymentować z nowymi smakami. Spróbujmy tego przepisu razem!
Jak zrobić tosty z tofu? Poznaj prosty przepis na tosty z tofu smażonym!
Czas przygotowania: 15 min
Kalorie: 464
Białko: 25 g
Węglowodany: 66 g
Tłuszcze: 19 g
Składniki na tosty z tofu i sosem musztardowym z fasolą w pomidorach:
- Chleb tostowy 2 kromki (50 g)
- Tofu 1/2 opakowania (100 g)
- Sałata 2 liście (20 g)
- Musztarda 1 łyżka (10 g)
- Oliwa z oliwą 1 łyżeczka (5 g)
- Olej 1 łyżeczka (4 g)
- Słodzik bez kalorii np. erytrytol 1 łyżeczka (5 g)
- Szczypiorek 2 łyżki (8 g)
- Sól
- Pieprz
- Ostra papryka
- Fasola w pomidorach (sprawdź przepis) 1/2 porcji
- Fasola czerwona konserwowa 1/2 opakowanie (100 g)
- Pomidory konserwowe 1/4 opakowania (120 g)
- Sól
- Pieprz
- Wędzona słodka papryka
Przygotowanie tostów z tofu i sosem musztardowym z fasolą w pomidorach:
Krok 1: Przygotuj fasolę w pomidorach (sprawdź przepis). W tym czasie przygotuj pozostałe składniki.
Krok 2: W małym naczyniu umieść oliwę, musztardę i słodzik. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3: Tofu odsącz z zalewy i pokrój w dość grube plastry. Sałatę umyj i osusz. Szczypiorek umyj, osusz i drobno pokrój.
Krok 4: Na patelni rozgrzej olej. Po chwili włóż plastry tofu. Po chwili przełóż na drugą stronę. Ponownie chwilę podsmaż i zdejmij z patelni.
Krok 5: Kromki chleba tostowego podpiecz w tosterze lub na suchej patelni (na bardzo małym ogniu przez około 3-5 min na każdą stronę).
Krok 6: Na przygotowanych tostach rozłóż sałatę, tofu i szczypiorek. Równomiernie polej sosem musztardowym. Zjedz z czerwoną fasolą w pomidorach.
Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery
Powiązane zagadnienia- posiłek: tosty z tofu, przepis na tosty z tofu, tosty wegańskie przepis, jak zrobić tosty z tofu, tofu tosty przepis, tosty tofu przepis, z czym można zjeść tosty, pomysł na tosty z patelni, pomysł na tosty wegańskie, chleb tostowy tofu
Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena
Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem: