Zupa krem z pieczonej papryki z jogurtem

Zupa krem z pieczonej papryki z jogurtem to prosta w przygotowaniu zupa z papryki. Jak zrobić krem z papryki? Poznaj przepis na zupę paprykową z jogurtem!
Zupa krem z pieczonej papryki z jogurtem jest prosta w przygotowaniu, a przy tym zdrowa, pożywna i naprawdę pyszna…
Papryka to świetne źródło wielu witamin i minerałów, ale głównie słynie z dużej zawartości witaminy A, C i E oraz kwasu foliowego.
Upieczona papryka zachowuje niemal wszystkie właściwości zdrowotne oraz nabiera niesamowity smak.
Jogurt naturalny skyr stanowi doskonałe źródło dobrze przyswajalnego białka i wapnia. Dodatkowo dobroczynnie wpływa na mikrobiom jelitowy, a co za tym idzie wzmacnia odporność organizmu.
Jeśli wolisz krem paprykowy bez dodatków– sprawdź przepis na zupę krem z pieczonej papryki.
Jak zrobić zupę krem z pieczonej papryki z jogurtem? Poznaj prosty przepis na zupę krem z papryki z jogurtem!
Czas przygotowania: 25 min + czas studzenia
Kalorie: 263
Białko: 14 g
Węglowodany: 34 g
Tłuszcze: 11 g
Składniki na zupę krem z pieczonej papryki z jogurtem:
- Papryka czerwona 2 duże sztuki (400 g)
- Cebula 1 średnia sztuka (100 g)
- Oliwa z oliwek 1 łyżka (10 g)
- Jogurt naturalny skyr 2/3 opakowania (100 g)
- Sól
- Pieprz
- Woda
Przygotowanie zupy kremu z pieczonej papryki z jogurtem:

Krok 1: Piekarnik rozgrzej do 220 st. C. Papryki umyj, osusz i połóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie włóż do piekarnika na 10-15 min. W trakcie pieczenia kilka razy je przewracaj, aby były równomiernie przypieczone.

Krok 2: Przypieczone papryki przełóż do miski i przykryj folią spożywczą lub aluminiową. Odłóż do wystudzenia. W ten sposób papryka będzie parowała w zamknięciu i skórka łatwo z niej zejdzie. Przestudzone papryki wyciągnij z miski. Pokrój na kilka grubych pasków, usuń części niejadalne i obierz. Następnie pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 3: Cebulę obierz i drobno pokrój. W rondelku rozgrzej oliwę. Po chwili wrzuć cebulę. Smaż przez kilka minut, co chwilę mieszając.

Krok 4: Następnie dodaj paprykę i chwilę podsmaż, cały czas mieszając. Pod koniec dodaj jogurt, dolej trochę wody (ilość dostosuj do własnych preferencji) i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zblenduj na gładką i jednolitą masę.

Krok 5: Przełóż do wygodnego naczynia.
Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery
Powiązane zagadnienia- posiłek: zupa krem z papryki, krem z papryki przepis, krem z papryki kcal, zupa krem z papryki pieczonej, zupa krem z papryki przepis, krem z papryki pieczonej, krem z pieczonej papryki przepis, krem paprykowy, zupa z papryki pieczonej, zupa paprykowa krem przepis, jak zrobić krem z papryki, krem z papryki z jogurtem, przepis na zupę krem z pieczonej papryki, co można zrobić z pieczonej papryki
Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena
Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem: