Zupa krem z pieczonej papryki z jogurtem przepis

Zupa krem z pieczonej papryki z jogurtem

Domi Zaremba

Zupa krem z pieczonej papryki z jogurtem to prosta w przygotowaniu zupa z papryki. Jak zrobić krem z papryki? Poznaj przepis na zupę krem paprykową z jogurtem!

Zupa krem z pieczonej papryki z jogurtem jest prosta w przygotowaniu, a przy tym zdrowa, pożywna i naprawdę pyszna…
Papryka to świetne źródło wielu witamin i minerałów, ale głównie słynie z dużej zawartości witaminy A, C i E oraz kwasu foliowego.
Upieczona papryka zachowuje niemal wszystkie właściwości zdrowotne oraz nabiera niesamowitego smaku.
Jogurt naturalny skyr stanowi doskonałe źródło dobrze przyswajalnego białka i wapnia. Dodatkowo dobroczynnie wpływa na mikrobiom jelitowy, a co za tym idzie wzmacnia odporność organizmu.
Jeśli wolisz krem paprykowy bez dodatków– sprawdź przepis na zupę krem z pieczonej papryki.
Jak zrobić zupę krem z pieczonej papryki z jogurtem? Poznaj prosty przepis na zupę krem z papryki z jogurtem!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 25 min + czas studzenia
Kalorie: 263
Białko: 14 g
Węglowodany: 34 g
Tłuszcze: 11 g

Składniki na 1 porcję zupy kremu z pieczonej papryki z jogurtem:

  • Papryka czerwona 2 duże sztuki (400 g)
  • Cebula 1 średnia sztuka (100 g)
  • Oliwa z oliwek 1 łyżka (10 g)
  • Jogurt naturalny skyr 2/3 opakowania (100 g)
  • Sól
  • Pieprz
  • Woda

Przygotowanie zupy kremu z pieczonej papryki z jogurtem:

  1. Piekarnik rozgrzej do 220 st. C.
  2. Papryki umyj, osusz i połóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie włóż do piekarnika na 10-15 min. W trakcie pieczenia kilka razy je przewracaj, aby były równomiernie przypieczone.
  3. Przypieczone papryki przełóż do miski i przykryj folią spożywczą lub aluminiową. Odłóż do wystudzenia. W ten sposób papryka będzie parowała w zamknięciu i skórka łatwo z niej zejdzie.
  4. Przestudzone papryki wyciągnij z miski. Pokrój na kilka grubych pasków, usuń części niejadalne i obierz. Następnie pokrój w mniejsze kawałki. 
  5. Cebulę obierz i drobno pokrój.
  6. W rondelku rozgrzej oliwę. Po chwili wrzuć cebulę. Smaż przez kilka minut, co chwilę mieszając.
  7. Następnie dodaj paprykę i chwilę podsmaż, cały czas mieszając.
  8. Pod koniec dodaj jogurt, dolej trochę wody (ilość dostosuj do własnych preferencji) i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zblenduj na gładką i jednolitą masę. 
  9. Przełóż na talerz.

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: zupa krem z papryki, krem z papryki przepis, krem z papryki kcal, zupa krem z papryki pieczonej, zupa krem z papryki przepis, krem z papryki pieczonej, krem z pieczonej papryki przepis, krem paprykowy, zupa z papryki pieczonej, zupa paprykowa krem przepis, jak zrobić krem z papryki, krem z papryki z jogurtem, przepis na zupę krem z pieczonej papryki, co można zrobić z pieczonej papryki

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena


Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 47 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Wcześniejszy wpis Następny wpis