schab ze sliwka przepis

Schab nadziewany śliwkami

Domi Zaremba

Schab nadziewany śliwkami to pyszna pieczeń ze schabu. Jak przygotować schab nadziewany śliwkami? Poznaj prosty przepis na schab nadziewany śliwką!

Schab nadziewany śliwkami to robiąca wrażenie i dostarczająca ciekawych doznań kulinarnych pieczeń ze schabu.
Schab pieczony ze śliwką to pyszne i proste danie mojej mamy na każdą okazję. Świetnie sprawdza się w Święta i Sylwestra. Można go jeść na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako przekąska czy wędlina na kanapki.
Jak zrobić pieczony schab nadziewany śliwką? Poznaj prosty przepis na schab nadziewany śliwką!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 1 godz 40 min + czas marynowania
Kalorie: 2206 (1 porcja- 221 kcal)
Białko: 215 g (1 porcja- 22 g)
Węglowodany: 102 g (1 porcja- 10 g)
Tłuszcze: 107 g (1 porcja- 11 g)

Składniki na schab nadziewany śliwkami (około 10 średnich porcji):

  • Schab bez kości 1 kawałek (1 kg)
  • Śliwki suszone około 20-24 sztuki (150 g)
  • Olej rzepakowy lub inny 1 łyżeczka (5 g)
  • Zioła prowansalskie
  • Majeranek
  • Słodka papryka
  • Sproszkowany czosnek
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie schabu nadziewanego śliwkami:

  1. Mięso oczyść i osusz. Natnij długim nożem wzdłuż przez środek w taki sposób, aby zrobić miejsce do nadziania śliwką.
  2. Do środka wsyp z dwóch stron i rozprowadź przyprawy (po około 0,5 łyżeczki każdej): zioła prowansalskie, majeranek, pieprz i sproszkowany czosnek.
  3. Suszone śliwki (bez pestek) włóż do środka schabu. 
  4. Natrzyj mięso z dwóch stron solą (około 1 łyżeczką) i następnie obsyp przyprawami: zioła prowansalskie, majeranek, słodka papryka i sproszkowany czosnek.
  5. Zepnij otwory w mięsie wykałaczkami w taki sposób, aby zabezpieczyć śliwki przed wypadnięciem podczas pieczenia.
  6. Natrzyj mięso olejem i włóż do zamykanego naczynia. Wstaw do lodówki na całą noc. 
  7. Następnego dnia przełóż do zamykanego naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz przez około 1 godz. 30 min. Po upływie wskazanego czasu wyciągnij i zawiń schab w folię aluminiową. Pozostaw do ostygnięcia.
  8. Jedz na zimno lub ciepło.
  9. Przechowuj w lodówce i zjedz w ciągu 5-7 dni. 

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: schab nadziewany śliwką, schab nadziewany przepis, schab nadziewany sliwkami przepis, schab ze śliwką marynata, schab ze śliwką żeby nie był suchy, schab pieczony ze śliwką przepis, przepis na dobry schab pieczony ze śliwką, jak zrobić schab pieczony ze śliwką, jak zrobić schab ze śliwkami w piekarniku, jak upiec dobry schab ze śliwką, łatwy przepis na schab ze śliwkami, pieczeń ze schabu w piekarniku, pieczeń ze schabu przepis, przepis na soczystą pieczeń ze schabu, pieczeń ze schabu na obiad przepis, jak zrobić schab ze śliwkami, przepis na schab ze śliwką, przepisy ze schabu wieprzowego, przepisy ze schabu na obiad, ciekawe przepisy ze schabu, przepisy na dania ze schabu, przepisy z suszonymi śliwkami

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena

Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 11 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Wcześniejszy wpis Następny wpis