Kurczak faszerowany warzywami i serem przepis

Kurczak faszerowany warzywami i serem

Grzegorz Zaremba

Kurczak faszerowany warzywami i serem to pomysł na szybki obiad z piekarnika. Jak zrobić pieczonego kurczaka z warzywami? Poznaj przepis na kurczaka z serem!

Kurczak faszerowany warzywami i serem to prosty i szybki w przygotowaniu posiłek o niezwykle ciekawym smaku i wysokiej wartości odżywczej.
Pierś z kurczaka z faszerowana warzywami świetnie smakuje zarówno sama, jak i z różnymi dodatkami np. ziemniakami, ryżem, frytkami czy sałatkami.
Mięso z kurczaka to bardzo wartościowe źródło białka, witamin i składników mineralnych. Dodatkowo zawiera niewiele tłuszczu i jest lekkostrawne.
Ser żółty to bogate źródło białka oraz wielu witamin i makroelementów m.in.: witaminy A, witamin z grupy B, witaminy C, witaminy D, witaminy K, magnezu, potasu, wapnia, fosforu czy jodu.
Jak zrobić pierś z kurczaka z warzywami i serem? Poznaj prosty przepis na kurczaka z piekarnika!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 25 min
Kalorie: 425
Białko: 72 g
Węglowodany: 7 g
Tłuszcze: 13 g

Składniki na 1 porcję kurczaka faszerowanego warzywami i serem:

  • Pierś z kurczaka 1 duży filet (250 g)
  • Cukinia 1/3 małej sztuki (50 g)
  • Pomidor 1/3 średniej sztuki (50 g)
  • Papryka 1/2 małej sztuki (50 g)
  • Ser żółty o zawartości tłuszczu 17-18% 1 kawałek lub 2 plastry (40 g)
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie kurczaka faszerowanego warzywami i serem:

  1. Cukinię umyj, osusz i pokrój w cienkie plastry.
  2. Pomidora umyj, osusz i pokrój w plastry. 
  3. Paprykę umyj, osusz i pokrój w paski (usuń niejadalne części).
  4. Pierś z kurczaka natnij poprzecznie w kilku miejscach (nie rozcinaj do końca, tylko zrób “kieszonki” w których umieścisz pozostałe składniki posiłku). 
  5. Składniki podziel na tyle części ile jest kieszonek w piersi. W każdej kieszonce umieść cukinię, pomidora, paprykę i trochę sera.
  6. Ostrożnie przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 
  7. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piecz do prawidłowej obróbki termicznej mięsa, czyli przez około 15-20 min. 
  8. Wyłóż na talerz i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: pierś z kurczaka faszerowana warzywami, pieczona pierś z kurczaka faszerowana warzywami, pierś z kurczaka z warzywami z piekarnika, jak zrobić pierś z kurczaka z warzywami i serem, jak zrobić pierś z kurczaka w piekarniku, pierś z kurczaka przepisy dietetyczne, pierś z kurczaka z cukinią z piekarnika, filet z kurczaka cukinia pomidory, pomidor cukinia papryka przepis, cukinia papryka pomidor przepisy

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena

Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 3 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Wcześniejszy wpis Następny wpis