Udo z kurczaka faszerowane serem i orzechami przepis

Udo z kurczaka faszerowane serem i orzechami

Domi Zaremba

Udo z kurczaka faszerowane serem i orzechami to pomysł na danie z udek kurczaka. Jak zrobić faszerowane udka z kurczaka? Poznaj przepis na udka z kurczaka!

Udo z kurczaka faszerowane serem i orzechami to proste i naprawdę pyszne danie z udek kurczaka bez kości. Jest zdrowe, pożywne i niezwykle uniwersalne.
Faszerowane udka z kurczaka można zjeść same lub z różnymi dodatkami np. sosami, sałatkami, puree czy ryżem.
Mięso z kurczaka to bardzo wartościowe źródło białka, witamin i składników mineralnych.
Ser żółty to bogate źródło białka oraz wielu witamin i makroelementów m.in.: witaminy A, witamin z grupy B, witaminy C, witaminy D, witaminy K, magnezu, potasu, wapnia, fosforu czy jodu.
Orzechy ziemne to bogate źródło białka, zdrowych tłuszczów (jedno- i wielonienasyconych), antyoksydantów, błonnika oraz witamin i składników mineralnych. 
Jak zrobić faszerowane udka z kurczaka? Poznaj prosty przepis na udka z kurczaka z serem!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 40 min
Kalorie: 433
Białko: 40 g
Węglowodany: 4 g
Tłuszcze: 27 g

Składniki na 1 porcję uda z kurczaka faszerowanego serem i orzechami:

  • Udo z kurczaka bez kości i bez skóry 2 sztuki (160 g)
  • Ser żółty 1 kawałek lub 2 plastry (30 g)
  • Orzeszki ziemne 2 łyżki (20 g)

Przygotowanie uda z kurczaka faszerowanego serem i orzechami:

  1. Ser zetrzyj lub drobno pokrój.
  2. Orzeszki drobno pokrój.
  3. Mięso połóż wewnętrzną częścią do góry. Rozłóż ser i orzeszki, a następnie złóż oraz zepnij wykałaczkami w taki sposób, aby farsz nie wypadł ze środka. 
  4. Delikatnie przełóż do małego naczynia żaroodpornego lub na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 
  5. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Piecz do prawidłowej obróbki termicznej mięsa i zarumienienia, czyli przez około 25-30 min.
  6. Wyłóż na talerz.

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: udko z kurczaka faszerowane serem, udko z kurczaka faszerowane przepis, udka z kurczaka faszerowane, faszerowane udka z kurczaka bez kości i skóry, udka z kurczaka bez kości i skóry przepis, dania z udek kurczaka-przepisy, faszerowane udka z kurczaka z piekarnika, jak zrobić faszerowane udka z kurczaka, przepis na udka z kurczaka z serem, udko z kurczaka pieczone z serem, udko z kurczaka z serem przepis, obiad z udek kurczaka przepisy, obiad udka z kurczaka w piekarniku, udka z kurczaka nadziewane serem, nadziewane udka z kurczaka przepisy, keto udka z kurczaka, faszerowane udka z kurczaka przepisy, udka faszerowane, czym nadziać udka z kurczaka, sprawdzony przepis na udka faszerowane, nadzienie do udek z kurczaka

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena


Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 2 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Wcześniejszy wpis Następny wpis