Pasta z sardynek z chrupiącym bekonem przepis

Pasta z sardynek z chrupiącym bekonem

Domi Zaremba

Pasta z sardynek z chrupiącym bekonem to pyszna i pożywna pasta rybna. Jak zrobić pastę rybną? Poznaj prosty przepis na pastę rybną z ogórkiem kiszonym!

Pasta z sardynek z chrupiącym bekonem to pyszne danie z ogórkiem kiszonym.
Pasta rybna z sardynek dostarcza bogactwa składników odżywczych. Sardynki są źródłem kwasów omega-3, białka oraz witamin D i B12, wspierając zdrowie serca i układu nerwowego. Pasta z sardynek to smaczna i aromatyczna opcja spośród zdrowych oraz pożywnych past.
Chrupiący bekon, bogaty w tłuszcze, dodaje paście wyrazistego smaku i chrupiącej tekstury.
Ogórki kiszone, które są dodatkiem do pasty z sardynek, dostarczają chrupkości, świeżości i przede wszystkim kwasów organicznych, które wspomagają trawienie i pomagają utrzymać równowagę bakteryjną w jelitach.
Przepis na pastę rybną z sardynek jest prosty i łatwy do wykonania– sardynki z puszki to bazowy składnik tego posiłku.
Pasta z sardynek z chrupiącym bekonem to wyjątkowa propozycja dla miłośników kulinariów. Jej smakowa paleta i wartości odżywcze sprawiają, że jest idealna jako przekąska, dodatek do kanapek (klasycznych lub ketogenicznych) lub główny składnik sałatek. Niech ta pasta stanowi smakowe odkrycie, które dostarczy przyjemności i korzyści dla zdrowia.
Jeśli lubisz pasty rybne– sprawdź przepis na pastę z łososia!
Jak zrobić pastę z sardynek? Poznaj prosty przepis na pastę rybną!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 10 min
Kalorie: 463
Białko: 32 g
Węglowodany: 2 g
Tłuszcze: 36 g

Składniki na 1 porcję pasty z sardynek z chrupiącym bekonem:

  • Sardynki w oleju 1 średnie opakowanie (100 g)
  • Boczek 1 plaster (20 g)
  • Ogórek kiszony 2 średnie sztuki (100 g)
  • Śmietana 30% 2 łyżki (20 g)
  • Oliwa z oliwek 1 łyżka (10 g)
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie pasty z sardynek z chrupiącym bekonem:

  1. Przygotuj chrupiący bekon (sprawdź przepis). W tym czasie przygotuj pozostałe składniki.
  2. Ogórki odcedź z zalewy i pokrój w drobną kostkę.
  3. W miseczce umieść rozdrobnione sardynki, śmietanę, oliwę i ogórki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
  4. Zjedz z chrupiącym bekonem.

Jeśli wolisz wersję bez boczku– sprawdź przepis na pastę z sardynek.


Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: pasta rybna kcal, pasta rybna z sardynek, pasta rybna z sardynkami, jak zrobić pastę z sardynek, jak zrobić pastę rybną, jak zrobic pasta rybna bez majonezu, jak zrobić dobrą pastę rybną, pasty rybne na kanapki, przepis z sardynek, przepis na pasta z sardynek w oleju, co zrobic z sardynek w oleju, sardynki śmietana

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena


Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 2 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Wcześniejszy wpis Następny wpis