Schab pieczony w ziołach
Schab pieczony w ziołach to pomysł na schabowe z piekarnika. Jak zrobić kotlety schabowe w piekarniku? Poznaj prosty przepis na kotlet schabowy pieczony!
Schab pieczony w ziołach to wyjątkowa uczta dla podniebienia, która łączy w sobie aromatyczny bukiet ziół prowansalskich z soczystym i delikatnym mięsem wieprzowym.
Schab, będący głównym składnikiem tego dania, dostarcza białka oraz cennych witamin z grupy B, które wspierają zdrowie mięśni oraz układu nerwowego.
Pieczony schab otulony jest delikatnymi nutami rozmarynu, tymianku, oregano i bazylii, tworząc niepowtarzalną symfonię smaków. Zioła prowansalskie nie tylko nadają mięsu wyjątkowego aromatu, ale także wpływają na trawienie i mogą mieć właściwości antyoksydacyjne.
Najlepiej podać te wyjątkowe pieczone kotlety schabowe z dodatkiem kolorowych warzyw lub sałatki, aby uzyskać zrównoważony i smakowity posiłek. Schab pieczony w ziołach zachwyci nie tylko smakoszy mięsa, ale również osoby poszukujące nowych smakowych doznań.
Zainspiruj się tym przepisem i stwórz niezapomnianą ucztę dla swoich zmysłów, czerpiąc z bogactwa smaków i aromatów, które kryją się w schabie pieczonym w ziołach prowansalskich.
Jeśli wolisz schab pieczony w całości w piekarniku– sprawdź przepis na schab nadziewany śliwkami!
Jak upiec kotlety schabowe? Poznaj prosty przepis na schab pieczony w ziołach!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.
Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.
Czas przygotowania: 20 min
Kalorie: 128
Białko: 24 g
Węglowodany: <1 g
Tłuszcze: 4 g
Składniki na 1 porcję schabu pieczonego w ziołach:
- Schab wieprzowy 1 średni plaster (100 g)
- Zioła prowansalskie
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie schabu pieczonego w ziołach:
- Mięso osusz i równomiernie posyp przyprawami z dwóch stron. Ilość przypraw dostosuj do własnych preferencji. Przyprawy wklep dłońmi.
- Plaster schabu przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz do prawidłowej obróbki termicznej i zarumienienia, czyli przez około 15-20 min (w zależności od grubości plastra). Pilnuj, aby zbyt mocno nie przypalić kotleta.
- Przełóż na talerz i opcjonalnie dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery
Powiązane zagadnienia- posiłek: schab pieczony w ziołach przepis, schab w ziołach prowansalskich, pieczony schab w plastrach, pieczony schabowy, kotlet schabowy inaczej, kotlet schabowy przepis, schabowy w ziołach, kotlety schabowe bez panierki z piekarnika, kotlety schabowe bez panierki odchudzanie, kotlet schabowy bez panierki przepis, jak upiec kotlety schabowe, jak piec kotlety schabowe, jak upiec kotleta schabowego w piekarniku, przepis na kotlet schabowy pieczony
Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena
Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem: