Zupa krem z marchewki i pomidorów konserwowych przepis

Zupa krem z marchewki i pomidorów konserwowych

Domi Zaremba

Zupa krem z marchewki i pomidorów konserwowych to pyszna zupa z kaszą jaglaną. Jak zrobić krem marchewkowy? Poznaj prosty przepis na zupę krem z pomidorów!

Zupa krem z marchewki i pomidorów konserwowych to harmonijna symfonia smaków i kolorów, która łączy w sobie odżywcze właściwości składników w jednym kuszącym daniu.
Marchew, bogata w beta-karoten i witaminy, wprowadza słodki i aksamitny charakter zupy, stanowiąc jednocześnie doskonałe źródło przeciwutleniaczy. Pomidory konserwowe, znane z wysokiej zawartości likopenu– związku korzystnie wpływającego na zdrowie serca, dodają głębokiego smaku oraz pięknej czerwonej barwy. Kasza jaglana, ceniona w tradycyjnej kuchni za swoje właściwości odżywcze, w tym bogactwo magnezu i całkiem sporo jak na kaszę białka, wprowadza satysfakcjonujący przyjemny element. Łącząc te składniki, otrzymujemy zupę, która jest nie tylko estetycznie zachęcająca, ale i niezwykle pożywna.
Jak zrobić zupę marchewkowo-pomidorową? Poznaj prosty przepis na zupę z kaszą jaglaną!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 25 min
Kalorie: 259
Białko: 6 g
Węglowodany: 48 g
Tłuszcze: 6 g

Składniki na 1 porcję zupy kremu z marchewki i pomidorów konserwowych:

  • Marchew 1 średnia sztuka (100 g)
  • Pomidory konserwowe 1/2 opakowania (120 g)
  • Kasza jaglana 3 łyżki (30 g)
  • Cebula 1 mała sztuka (50 g)
  • Daktyle suszone 1-2 sztuki (10 g)
  • Czosnek 1 ząbek (5 g)
  • Olej kokosowy 1 łyżeczka (5 g)
  • Curry
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie zupy kremu z marchewki i pomidorów konserwowych:

  1. Ugotuj kaszę jaglaną (sprawdź przepis). W tym czasie przygotuj pozostałe składniki.
  2. Marchew umyj, obierz i pokrój w mniejsze kawałki.
  3. Cebulę obierz i drobno pokrój.
  4. Czosnek obierz i drobno pokrój.
  5. W garnku rozgrzej olej, po chwili dodaj cebulę i czosnek. Dopraw do smaku curry i podsmaż przez parę minut, co chwilę mieszając.
  6. Następnie dodaj pomidory (razem z sokiem) i marchew oraz wlej wodę– ilość dostosuj tak, aby jej poziom nie przekraczał poziomu warzyw. Gotuj 10 min na małym ogniu pod przykryciem. Co chwilę przemieszaj.
  7. Po upływie wskazanego czasu dodaj daktyle (bez pestek) i ugotowaną kaszę. Gotuj jeszcze 5 min. W razie potrzeby dolej wodę podczas gotowania.
  8. Zdejmij z ognia i zblenduj ręcznym blenderem na jednolitą masę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
  9. Przełóż do miseczki.

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: zupa krem marchewkowo pomidorowa przepis, zupa krem z marchewki fit, zupa krem z marchewki i pomidora przepis, przepis na zupę krem z pomidora i marchewki, przepis na zupę krem z pomidorów z puszki, przepis na zupę krem z marchewki, marchew pomidory kasza jaglana, przepis na zupę krem z kaszą jaglaną, przepis na zdrowa zupę pomidorową, zupa z kaszą jaglaną i warzywami

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena


Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 1 Ocena
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Wcześniejszy wpis Następny wpis