Burger z tofu i pieczarkami przepis

Burger z tofu i pieczarkami

Domi Zaremba

Burger z tofu i pieczarkami to pyszny burger bez mięsa. Jak zrobić wegańskiego burgera z pieczarkami? Poznaj prosty przepis na burgera z tofu!

Burger z tofu i pieczarkami to zdrowa i smakowita alternatywa dla tradycyjnych mięsnych burgerów.
Tofu, będące źródłem białka i wielu ważnych aminokwasów, jest doskonałym wyborem dla wegetarian i tych, którzy dbają o zdrową dietę. Z kolei pieczarki, bogate w błonnik, witaminy i minerały, dodają burgerowi głębokiego, przyjemnego smaku i dodatkowej tekstury. Poza tym, pieczarki są znane ze swoich właściwości antyoksydacyjnych, które wspomagają system odpornościowy. Połączenie tofu i pieczarek tworzy nie tylko pyszny, ale też odżywczy posiłek, który zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Jeśli lubisz wegańskie burgery– sprawdź również przepis na burgera z ciecierzycą i sosem musztardowym.
Jak zrobić burgera z tofu? Poznaj prosty przepis na burgera z pieczarkami i tofu!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 15 min
Kalorie: 409
Białko: 14 g
Węglowodany: 46 g
Tłuszcze: 24 g

Składniki na burgera z tofu i pieczarkami:

  • Bułka do burgera 1 sztuka (50 g)
  • Tofu 1/4 opakowania (50 g)
  • Pieczarki 3 średnie sztuki (60 g)
  • Ser wegański 2 plastry (30 g)
  • Pomidor 1 plaster (20 g)
  • Sałata 1 liść (10 g)
  • Olej kokosowy 1 łyżka (10 g)

Przygotowanie burgera z tofu i pieczarkami:

  1. Z umytego i osuszonego pomidora odkrój plaster. 
  2. Pieczarki umyj, osusz i pokrój w plasterki.
  3. Tofu odsącz i pokrój w średniej grubości plastry. 
  4. Na patelni rozgrzej połowę oleju, a następnie wrzuć pieczarki. Smaż przez kilka minut, co chwilę mieszając. Następnie przełóż do miseczki. 
  5. Na tej samej patelni mocno rozgrzej resztę oleju. Ostrożnie włóż plastry tofu. Smaż przez chwilę z dwóch stron, aż do zarumienienia. 
  6. W trakcie smażenia tofu przekrój bułkę na pół i podgrzej ją zgodnie z zaleceniami znajdującymi się na opakowaniu. 
  7. Za pomocą kuchennej szpatułki lub drewnianej łopatki delikatnie przełóż gotowe tofu na talerz.
  8. Na dół bułki połóż ser, plaster pomidora, umytą i osuszoną sałatę, pieczarki, kolejny plaster sera i tofu. Przykryj drugą połówką bułki.
  9. Przełóż na talerz.

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: burger z tofu kcal, burger z tofu fit, burger z pieczarkami, burger z pieczarkami wege, wege burger przepis, wege burgery szybki przepis, jak zrobić burgera z tofu, jak zrobić burgera bez mięsa, przepis na burgera z tofu, przepis burger z tofu, burger bez mięsa przepis

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena


Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 1 Ocena
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Wcześniejszy wpis Następny wpis