Angielskie śniadanie przepis

Angielskie śniadanie

Domi Zaremba

Angielskie śniadanie to bardzo popularny posiłek śniadaniowy. Jak zrobić angielskie śniadanie fit? Poznaj prosty przepis na angielskie śniadanie!

Angielskie śniadanie to niezwykle popularny na całym świecie tradycyjny posiłek kuchni brytyjskiej. Od razu gdy ostatnio przygotowałam fasolkę w sosie pomidorowym naszła mnie ochota na zjedzenie angielskiego śniadania.
Jest to jeden z niewielu śniadaniowych posiłków, który ma w swoim składzie tak zróżnicowane produkty. Znajdziesz w nim produkty strączkowe, mięsne, jajka, warzywa oraz pieczywo i często również masło. Z racji swojej “obiadowej” kaloryczności nie jest to posiłek szczególnie dietetyczny (jeśli chodzi o śniadania), ale przygotowany w odpowiedni sposób może być pożywnym i sycącym posiłkiem.
Domowa wersja nieco różni się w smaku od tej restauracyjnej, ale również jest pyszna. W tym posiłku możesz użyć domową lub sklepową fasolkę w sosie pomidorowym.
Jak zrobić angielskie śniadanie? Poznaj prosty przepis na dietetyczne angielskie śniadanie!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 15 min
Kalorie: 671
Białko: 27 g
Węglowodany: 49 g
Tłuszcze: 38 g

Składniki na 1 porcję angielskiego śniadania:

  • Fasolka w sosie pomidorowym sklepowa lub domowa (sprawdź przepis) około 1/2 opakowania lub 1/2 porcji (200 g)
  • Chrupiący bekon (sprawdź przepis) 1 plaster (20 g)
  • Jajko kurze 1 sztuka (50 g)
  • Parówka wieprzowa 1 sztuka (40 g)
  • Chleb tostowy 1 kromka (25 g)
  • Pieczarki 2 małe sztuki (20 g)
  • Pomidor 1 mała sztuka (160 g)
  • Oliwa z oliwek 1 łyżka (10 g)
  • Masło 83% 1 mały plaster (5 g)

Przygotowanie angielskiego śniadania:

  1. Podgrzej lub przygotuj fasolkę w sosie pomidorowym (sprawdź przepis).
  2. Parówkę podgrzej zgodnie z zaleceniami znajdującymi się na opakowaniu. 
  3. Przygotuj chrupiący bekon (sprawdź przepis).
  4. Przygotuj jajko sadzone na połowie oliwy (sprawdź przepis).
  5. Pomidora umyj, osusz i przekrój na pół.
  6. Pieczarki umyj, osusz i przekrój na pół.
  7. Na tej samej patelni rozgrzej resztę oliwy. Po chwili włóż pieczarki i pomidora. Smaż do zarumienienia z dwóch stron.
  8. Kromkę chleba tostowego podpiecz w tosterze lub na suchej patelni (na bardzo małym ogniu przez około 3-5 min na każdą stronę). 
  9. Wyłóż na talerz pieczywo, jajko sadzone, chrupiący bekon, fasolkę w sosie pomidorowym, parówki, pomidora, pieczarki i masło. 
  10. Zjedz od razu po przygotowaniu. 

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: angielskie śniadanie, śniadanie angielskie, angielskie śniadanie przepis, brytyjskie śniadanie, jak zrobić angielskie śniadanie, śniadanie w stylu angielskim, angielskie śniadanie jak zrobić, śniadanie angielskie kcal

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena

Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 36 Liczba ocen
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Wcześniejszy wpis Następny wpis