Menu

Białkowa czekolada orzechowa to pyszny deser z kakao i oleju kokosowego. Jak zrobić keto czekoladę z orzechami? Poznaj prosty przepis na czekoladę z białkiem!

Białkowa czekolada orzechowa to pyszna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych słodyczy. W jej składzie można znaleźć kilka składników, które czynią ją wyjątkową i pożywną.
Główny składnik to kakao– bogate źródło antyoksydantów, które wspomagają układ sercowo-naczyniowy i działają korzystnie na nasz nastrój. Dodatek kakao nadaje czekoladzie intensywny smak, który zachwyci każdego miłośnika słodkości.
Kolejnym istotnym składnikiem jest olej kokosowy, który nadaje czekoladzie odpowiednią konsystencję. Olej kokosowy jest dobrym źródłem zdrowych kwasów tłuszczowych, które pomagają w utrzymaniu równowagi lipidowej organizmu.
Orzeszki ziemne to kolejna ważna część tego przysmaku. Są one pełne białka, błonnika, witamin i minerałów, co czyni je idealnym dodatkiem do białkowej czekolady. Dają one również wyjątkowy chrupiący smak, który wzbogaca doznania kulinarne.
Główną atrakcją białkowej czekolady orzechowej jest oczywiście odżywka białkowa. To ona dostarcza cennego białka, niezbędnego do odbudowy mięśni po treningu oraz dla ogólnego zdrowia organizmu. Dzięki niej nasza czekolada staje się “czekoladą białkową”– smacznym i pożywnym przysmakiem dla sportowców i wszystkich dbających o zdrowy tryb życia.
Domowa czekolada orzechowa to doskonała alternatywa dla tradycyjnych, słodkich przekąsek. Zawiera właściwości kakao, oleju kokosowego, orzeszków ziemnych oraz odżywki białkowej, które sprawiają, że jest smaczna i zdrowa jednocześnie.
Jak zrobić fit czekoladę? Poznaj prosty przepis na domową czekoladę!
Zdrowe fit przepisy na szybkie i proste dietetyczne posiłki (dieta zbilansowana, dieta ketogeniczna, dieta niskowęglowodanowa, dieta wegetariańska, dieta wegańska, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu, dieta lekkostrawna) oraz każdą indywidualną kombinację na życzenie otrzymasz podczas współpracy z nami za pośrednictwem naszej aplikacji dietetycznej MyProportion- więcej informacji w zakładce dieta online.


Dieta online – cena, opinie, metamorfozy, współpraca dietetyczna.

Czas przygotowania: 5 min + czas mrożenia
Kalorie: 492
Białko: 14 g
Węglowodany: 5 g
Tłuszcze: 46 g

Składniki na 1 białkową czekoladę orzechową:

  • Olej kokosowy 4 łyżki (40 g)
  • Odżywka białkowa (czekolada lub kakao) 1 łyżka (10 g)
  • Kakao ciemne 2 łyżki (10 g)
  • Orzeszki ziemne 1 łyżka (10 g)

Przygotowanie białkowej czekolady orzechowej:

  1. Orzechy drobno pokrój.
  2. Olej kokosowy rozpuść w rondelku. Po chwili dodaj smakową odżywkę białkową i kakao. Jeszcze chwilę podgrzej, cały czas mieszając i ucierając łyżką.
  3. Gdy masa będzie jednolita, dodaj orzechy. Wymieszaj.
  4. Powstałą masę przełóż do małego pojemnika, wyrównaj z góry i wstaw do zamrażalnika do całkowitego zastygnięcia i stwardnienia, czyli na około 30-60
  5. Zjedz od razu po wyciągnięciu lub przechowuj w lodówce.

Nasza strona to blog dietetyczny na którym codziennie publikujemy:
– porady dietetyczne
– przepisy na śniadanie
– przepisy na obiad
– przepisy na kolacje
– przepisy na przekąski
– przepisy na desery

Powiązane zagadnienia- posiłek: domowa czekolada bez cukru, domowa czekolada z dodatkami, domowa czekolada z orzechami, czekolada przepis, czekolada białkowa przepis, czekolada jak zrobić, czekolada na diecie, przepis na czekoladę, domowa czekolada orzechowa, czekolada z orzechami przepis, keto czekolada z orzechami przepis, czekolada z odżywki białkowej

Powiązane zagadnienia- blog: dietetyczne przepisy, fit przepisy, zdrowe przepisy, dietetyczne przepisy blog, fit przepisy blog, zdrowe przepisy na diecie, zdrowe przekąski, przepisy ze zdjęciami, przepisy z kalorycznością, przepisy z makroskładnikami, darmowy jadłospis, dieta online, dieta online cena


Kliknij, aby poznać inne przepisy kulinarne z poniższym składnikiem:

5 1 Ocena
Ocena
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze